PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'FC Andorra, a Segona B

L’equip puja després de comprar la plaça del Reus i debutarà el 25 d’agost al camp de l’Espanyol B

Per Anna Ribas

 Palanca, Riverola i Bover durant el primer entrenament de la temporada.
Palanca, Riverola i Bover durant el primer entrenament de la temporada. | MARICEL BLANCH

L’FC Andorra ha fet història després de convertir-se en el primer equip que juga a Espanya que ascendeix dues categories en menys d'una temporada. Els de Gabri Garcia van aconseguir l’ascens a Tercera Divisió el curs passat, i el descens administratiu del CF Reus Deportiu va obrir la porta perquè els tricolor poguessin adquirir la vacant que els de Tarragona deixaven a Segona B.

Tal com va avançar EL PERIÒDIC, el club va sol·licitar la plaça la setmana passada i es va fer el pagament dels 452.022 euros que va estipular la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Malgrat que no fossin els únics interessats, ja que el Zamora CF de Castella i Lleó i l’InterCity Sant Joan d’Alacant també van sol·licitar-la, el conjunt del Principat era el millor posicionat per qüestions geogràfiques. Però no va ser fins ahir al migdia que no es va fer oficial, quan l’RFEF va emetre un comunicat fent pública la decisió.

Nogués afirma que els andorrans estan preparats per jugar «a Segona B i qui sap si més amunt»

Durant el primer entrenament de la pretemporada, el director general, Jaume Nogués, va expressar que «quan va sortir aquesta opció es va avaluar i el consell d’administració va considerar que era una oportunitat molt gran pel club. Estem contents, il·lusionats i amb moltes ganes de treballar per una categoria que trobem que és un repte molt difícil».

Un repte que afronten amb dos fitxatges pendents. En aquest sentit va apuntar que «tenim gent vàlida per treballar en aquesta categoria. Se li ha de donar una volta i parlar-ho però confiem en els jugadors que tenim, per això hi són, a més hem fet cinc incorporacions força importants. Ara toca treballar bé i valorar-ho perquè no ens volem precipitar». Sobre si els andorrans estan o no preparats per jugar en la nova categoria, Nogués va indicar que «no en tinc cap dubte. Els jugadors que estan aquí poden jugar a Tercera, a Segona B i qui sap si més amunt. Són jugadors de la plantilla, nosaltres hi confiem i tant de bo hi hagi jugadors andorrans a Primera Divisió».

Pel que fa als canvis que l’ascens suposa a l’estructura i la planificació esportiva, va expressar que «hi ha estructura suficient i com a molt la dificultat serà d’adaptar-nos a la categoria però tampoc ho veig massa complicat. S’estava treballant bé i el club ja anava cap al món professional, només s’ha de matisar algunes coses per seguir el camí que portàvem». Una tranquil·litat que va extrapolar a les modificacions del Prada de Moles: «No és una cosa que ens preocupi. Tenim molt bona entesa amb el comú i sempre hem estat molt bé amb ells. Mirarem les regulacions, ens documentarem i veurem què hem de fer».

Nogués: «No ens hem marcat cap objectiu més enllà de treballar i créixer, que és el que està fent a passes de gegant aquest club»

No obstant això, segons Ferran Vilaseca, president del consell d’administració, va destacar en un comunicat del club que «un cop complerts tots els tràmits marcats de la RFEF, és el moment d’il·lusionar-nos amb aquesta nova realitat però sobretot, adaptar l’estructura esportiva per a poder competir amb garanties en aquesta nova categoria».

Sobre els objectius del curs vinent, Nogués va assenyalar que «ens hem d’assentar on som, comencem avui els entrenaments i toca analitzar moltes coses. No ens hem marcat cap objectiu més enllà de treballar i créixer, que és el que s’està fent amb passes de gegant en aquest club». Els tricolor són conscients que aquest ascens als despatxos ha portat crítiques.

De fet, l’Hospitalet, un dels clubs millor situats per obtenir l’ascens però que no podia pagar la plaça, va sol·licitar la suspensió de l’assignació de la plaça vacant al·legant que la quantitat requerida per l’RFEF no corresponia al deute del Reus amb els jugadors i els tècnics. Però Nogués va afirmar que «de crítiques sempre n’hi haurà i no depèn de nosaltres»

‘Trending topic’

L’ascens dels tricolor a Segona B va provocar que Andorra fos tendència a Espanya a la xarxa social Twitter. El fet que la federació espanyola, que havia de fer pública la decisió a les 12.00 hores, no es pronunciés fins a gairebé les 15.00 hores va emplenar la xarxa d’impacients que no paraven de preguntar-se què havia passat. Els més graciosos apuntaven que a Andorra «ja tenen el cava preparat des de fa hores» i d’altres feien memes per destensar l’ambient. Un cop es va saber que l’Andorra jugaria a Segona B, les xarxes es van inundar de crítiques i de felicitacions.

El debut

El camp de l’Espanyol B serà l’escenari del debut de l’FC Andorra a la categoria de bronze. En substituir el Reus pels tricolor s’estableix que el primer enfrontament serà contra el filial blanc-i-blau el 25 d’agost. No serà fins a l’1 de setembre que el conjunt del Principat podrà jugar a casa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT