PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’esbart de la capital estrena divendres la Dansa del Pregó

Demà es farà un taller perquè tothom qui vulgui la pugui aprendre

Per El Periòdic

Lectura del pregó durant la festa major de l’any passat.
Lectura del pregó durant la festa major de l’any passat. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Després de dos anys treballant, finalment l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella estrena la Dansa del Pregó. L’actuació serà divendres a les 19 hores i culminarà així un projecte que l’esbart va encetar amb la voluntat d’acompanyar la lectura del pregó amb una dansa pròpia i única. Una manera diferent de donar la benvinguda a la festa major.


Segons es va informar des de l’entitat, la dansa té la música de Lluís Cartes i coreografia de la Maria Àngels Velando. El ball està dividida en dues parts; la primera comença amb solemnitat, i representa el moment institucional de la lectura del pregó, amb la figura de la cònsol major i amb la del pregoner. Seguidament, els dansaires, que representen el poble, envolten les autoritats de l’acte, ballant amb alegria i, així, els incorporen amb la gent. La segona part, es va animant progressivament al toc de gralles, representant la disbauxa de la festa. Aquesta part és la que l’esbart dedica al poble i està pensada perquè sigui ell qui la balli, un cop acabada l’actuació.


De fet, per aconseguir el màxim nombre de participants en la dansa, des de l’esbart es va anunciar que es farà un taller demà al vespre perquè tothom a qui li faci gràcia pugui acudir-hi i aprendre-la. Des de l’entitat es va informar que el taller es durà a terme a les 20.30 hores a la plaça Guillemó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT