PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Multa a Pol Espargaró per conduir sense punts

Malgrat haver tornat el carnet de conduir espanyol, el pilot anava amb l’andorrà i haurà de pagar 64.800 euros

Per El Periòdic

El pilot Pol Espargaró a Andorra.
El pilot Pol Espargaró a Andorra. | TONY LARA

El Tribunal Suprem espanyol va dictar una sentència on confirma la multa de 64.800 euros al pilot de motos Pol Espargaró per conduir a l’Estat sense punts amb un carnet vigent a Andorra. Segons la sentència de la Sala Penal, redactada pel jutge Pablo Llarena, encara que Espargaró tingui un carnet andorrà vigent, si circula per Espanya «està sotmès al sistema de pèrdua de punts respecte a les infraccions perpetrades al territori» perquè tots els conductors que hi circulen estan obligats a canviar el seu carnet d’un tercer país, i per tant «són conductors sotmesos a Espanya al sistema de punts fixat pel nostre ordenament jurídic».

El tribunal va desestimar el recurs que Espargaró va presentar contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que va confirmar la pena que li va imposar un jutjat de Granollers per un delicte de l’article 384 del Codi Penal que castiga la conducció sense permís vigent entre altres motius per la pèrdua total dels punts. Segons la sentència, Espargaró es va treure el carnet de conduir a l’Estat el 2009, però el 2014 va fixar la seva residència a Andorra, on va obtenir també el carnet de conduir del país. Va lliurar el seu carnet espanyol a les autoritats del Principat perquè el retornessin a les autoritats espanyoles.

Amb tot, el 12 de juliol del 2016 la DGT li va notificar personalment que s’havia quedat sense punts, i tres mesos després la Policia Local de Granollers el va aturar. Espargaró al·legava que la resolució de la DGT havia recaigut sobre un permís de conduir inexistent perquè ja l’havia canviat per un d’andorrà. Però el Suprem considera que en la mesura que circulava per l’Estat no és aliè al sistema de la retirada de permís. «No existeix cap raó perquè el sistema administratiu de protecció de la seguretat viària es desactivi per a aquests conductors quan circulen per les carreteres o les vies urbanes espanyoles», va apuntar el jutge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT