PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El retrocés del dièsel fa caure la venda de cotxes al juliol

La compra de vehicles de gasoil baixa un 23,5% en els darrers 12 mesos

Per El Periòdic

Circulació de vehicles a una carretera del Principat.
Circulació de vehicles a una carretera del Principat. | MARICEL BLANCH

El retrocés del dièsel és una tendència que es es referma cada vegada que Estadística publiquen les dades de matriculacions de vehicles. I el passat mes de juliol no ha estat una excepció. Així doncs, en comparació amb el mateix període de l’any passat les vendes de vehicles amb aquest carburant van caure un 8,2%. El percentatge del gasoil s’agreuja significativament en comparar els 1.826 vehicles venuts entre l’agost del 2017 i el juliol del 2018 respecte els 1.397 vehicles venuts dels darrers 12 mesos, el que representa una caiguda del 23,5%.

La davallada del dièsel ha anat acompanyada també del descens de matriculacions de vehicles de gasolina. D’aquesta manera, al darrer mes de juliol hi ha hagut 246 matriculacions, xifra que representa un 8,9% menys que al juliol del 2018. No obstant això, i a diferència del dièsel, la venta de vehicles d’aquest carburant en els darrers 12 mesos sí ha crescut un 6,5%. Pel que fa als vehicles elèctrics, el seu enfonsament també és una constant als concessionaris del Principat. Les matriculacions van descendir un 36,4% al juliol del 2019 i van registrar una caiguda del 34,7%, en comparació amb els darrers dotze mesos.

Tot plegat ha provocat que les vendes al mes de juliol hagin caigut un 8,8% respecte al mateix període de l’any anterior. En aquest sentit, s’ha passat de les 431 matriculacions del juliol del 2018 a les 393 d’enguany. Respecte als darrers dotze mesos, la xifra es desploma 343 vehicles amb un percentatge negatiu del 7,2%.

Quant a la tipologia de vehicles, els turismes van caure un 10,9%, les motocicletes van descendir un 10,1% i, per contra, els camions van créixer un 12,1% durant el mes de juliol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT