PUBLICITAT

El Pressupost de l'any vinent serà "de contenció"

M. R.
ANDORRA LA VELLA

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que el ministre d'Economia i Finances, Pere López, "està preparant les directrius generals" del que serà el Projecte de llei de Pressupost per al 2011, tenint com un dels criteris el de contenir la depesa de personal. En aquest sentit, si bé el Govern no va explicitar idèntica determinació que els cònsols --tal com van manifestar dimarts indicant que per sistema no es cobriran les vacants produïdes tret d'excepcions molt justificades--, "la norma general és no promoure noves contractacions", segons va afirmar Bartumeu.

En aquest cas, però, l'Executiu té clar que les contractacions no es podran contenir en "excepcions molt clares", totes lligades a garantir l'"estat del benestar", tal com el líder socialdemòcrata va exemplificar en matèries com ara l'educació, la sanitat o la seguretat, entre d'altres. És per això que, segons va reconèixer, "s'haurà de preveure nova contractació" per aquests vessants necessaris, això sí, "dins el marge general, que serà de contenció".

El cap de Govern va posar així de manifest la necessitat d'ajustar el Pressupost a la difícil realitat econòmica que travessa el Principat. Bartumeu va afirmar que el Pressupost del 2011 serà "de contenció de l'augment de la massa salarial i del nombre de funcionaris", constatant així la predisposició a afrontar un dels compromisos demanats per ApC, que tindrà un any més la clau per validar els comptes o per tornar a negar-se al Consell General, forçant així les anticipades.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT