El MoraBanc s’emporta el 2n Trofeu Escaldes-Engordany

Els d’Ibon Navarro acaben una setmana dura amb una victòria àmplia sobre el Joventut

Per Anna Ribas

Dejan Musli es penja de l’anella durant el duel d’ahir.
Dejan Musli es penja de l’anella durant el duel d’ahir. | Martin Imatge

Continua la pretemporada i, amb ella, els partits. I és que el MoraBanc Andorra porta un ritme frenètic. De fet, el d’ahir contra el Joventut Badalona va ser el quart enfrontament de la setmana, però el cansament no és excusa per a un equip que va aconseguir una avantatge còmoda davant d’un rival que també jugarà a l’EuroCup. Així doncs, el conjunt del Principat es va endur el 2n Trofeu d’Escaldes-Engordany.

Tot i que els encarregats d’obrir el marcador van ser els rivals, els d’Ibon Navarro van sortir a la pista amb l’energia amb què ens tenen acostumats aquesta temporada. L’encert des de la línia de tres va ser el gran protagonista del primer quart. David Walker era l’encarregat d’obrir la veda i l’acompanyaven Bandja Sy, Clevin Hannah i Jeremy Senglin, que en va fer tres durant els primers 10 minuts de partit. Amb l’últim establia el 23-15 al marcador, el que suposava el màxim avantatge dels del Principat des que havia començat el matx. El primer temps acabava amb un seguit de tirs lliures per part dels dos equips que imposava el 27-20.

Amb el segon quart començaven 10 minuts amb menys intensitat i menys espectacularitat. Dos tirs lliures de Massenat establien una diferència de 9 punts que la Penya va reduir fins al 29-25 en pocs segons. Musli feia una esmaixada que els permetia retallar distàncies però els rivals reaccionaven de pressa. De cop, els andorrans prenien la iniciativa i anotava Llovet, Musli una altra vegada, Hannah ficava a dins dos tirs lliures i amb dos lliures més de Moussa s’arribava al màxim avantatge fins aleshores: 39-29. Tot i això, els jugadors marxaven al vestidor amb una distància de cinc punts amb el 45-40.

A la represa, els d’Ibon Navarro van sortir més reforçats i es va donar lloc a un bàsquet més espectacular. Moussa feia un alley-oop i Todorovic anotava dos dels triples que el caracteritzen. Amb una cistella de Diagne s’arribava als 13 punts d’avantatge, però un parcial de 0-7 fixava el 67-61. El tercer temps acabava amb una esmaixada de Musli i en el quart David Walker es va fer amb el protagonisme després d’anotar un 2+1, fer un alley-oop amb Hannah i una esmaixada que establia els 86-69. La Penya va intentar retallar distàncies però el partit ja estava sentenciat. El 90-80 va permetre els d’Ibon Navarro alçar el trofeu.

El vestidor

Guille Colom: «Hem portat bé les càrregues»

«Aquesta victòria ens va bé per agafar confiança de cara a l’inici de lliga. Ens queda només un amistós, tenim molt a treballar però cada vegada juguem millor, afirmava. «Ha estat una setmana dura quant a amistosos però crec que hem portat les càrregues molt bé i que la gent està molt bé. Arribarem al principi de la lliga al 100%, que és el més important», apuntava.