PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern i la FAF estudien que el duel amb Moldàvia sigui al Comunal

La gespa de l’Estadi Nacional no passa el control de la UEFA i es canviarà pel partit contra Turquia

Per Miquel López-Egea

Una vista general de la polèmica gespa de l’Estadi Nacional que ara s’ha de canviar.
Una vista general de la polèmica gespa de l’Estadi Nacional que ara s’ha de canviar. | Tony Lara

La nova junta de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) no fa ni una setmana que dirigeix l’entitat i ja s’ha trobat el primer gran contratemps: la gespa de l’Estadi Nacional no ha superat el darrer test de la UEFA i, per tant, s’ha de canviar. Aquest fet implicarà que el matx contra Moldàvia s’hagi de jugar a l’Estadi Comunal, una decisió que encara no està confirmada però que és la que negocien el Govern i la FAF, ja que volen jugar dins del territori andorrà sí o sí. El partit es correspondrà al setè enfrontament de la fase classificatòria per a l’Eurocopa 2020 en un matx que es converteix en la gran oportunitat d’Andorra per puntuar en aquest torneig. A més, la federació moldava no s’ha manifestat oficialment en aquest sentit.

La federació de rugbi mostra el seu malestar amb la decisió i reclama una reunió amb la FAF

El ministeri de Cultura i Esports va arribar ahir a un acord amb la FAF per canviar la gespa de l’Estadi Nacional de cara al partit del pròxim 17 de novembre que la selecció andorrana jugarà contra Turquia, ja que després del text l’organisme internacional va advertir a l’entitat que l’enfrontament contra la selecció turca no es podria disputar amb la gespa actual.

Així, la FAF va oferir la gespa que s’havia d’instal·lar a la Borda Mateu, que es col·locarà, de manera provisional, a l’Estadi Nacional durant les pròximes setmanes. Per tant, en l’exercici 2020, el Govern farà la instal·lació definitiva de la nova gespa al camp nacional, tal com ja estava previst, i, un cop feta la instal·lació definitiva, la gespa propietat de la FAF s’ubicarà a la Borda Mateu. Amb aquesta solució acordada es garanteix que els partits de la selecció es jugaran a Andorra, tal com ja s’havia indicat.

Problema amb el rugbi

La incidència amb la qual s’enfronta el Govern després d’aquesta decisió és la de canviar els entrenaments i els partits previstos que tenen lloc al Nacional. Així, tal com va explicar el Govern en un comunicat, «durant el període de canvi de gespa, el ministeri encarregat dels esports, està treballant amb la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) per reubicar els entrenaments i els partits previstos que tenen lloc a l’Estadi».

En aquest context, David Ferré, president de la FAR, va lamentar «no tenir informació» i no haver celebrat una reunió oficial entre el Govern, la FAF i la mateixa entitat. «No m’han dit res i no he validat res, però només es pot entrenar al Comunal i Encamp s’ha d’homologar», comentava. «Hem parlat amb el Govern però no sé a quin acord s’ha arribat», assegurava, tot i que es va mostrar obert a parlar i firmar un conveni. «Vull saber quina solució ens donen, ara tenen un problema perquè tenim moltes categories i el VPC», afirmava. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT