PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre de turistes creix un 2% a l’agost i baixa el d’excursionistes

Els excursionistes van caure un 3,4% respecte a fa un any

Per El Periòdic

Turistes a l'Avinguda Carlemany.
Turistes a l'Avinguda Carlemany. | MARICEL BLANCH

El nombre de turistes va créixer un 2% durant el mes d’agost respecte al mateix període del 2018. Així s’extreu de les dades que va publicar ahir el departament d’Estadística sobre moviments turístics a les fronteres, que també especifica que el nombre d’excursionistes, és a dir, aquells que no pernocten al Principat, va caure un 3,4%. A l’agost van venir al país un total de 391.990 turistes, el 70% dels quals eren espanyols, mentre que el 22% eren francesos. D’aquesta manera, el sector turístic va aconseguir revertir els mals pronòstics que s’auguraven a principis d’estiu en quant a previsions d’ocupació.

Pel que fa als excursionistes, en van arribar 678.280, la majoria d’ells francesos (64% del total), mentre que els que procedien de l’estat espanyol, que van caure un 12,7% respecte a l’agost del 2018, representaven el 28% del total. En xifres globals, el nombre de visitants va caure un 1,5%.

Mentrestant, el nombre de vehicles que va entrar al país durant el mes d’agost va ser de 462.368, fet que suposa un descens3,2% respecte al mateix mes de l’any 2018. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, van entrar un 5,5 menys de vehicles mentre que per la frontera francoandorrana l’entrada va ser similar a la de l’agost del 2018. Cal tenir en compte que el dissabte 10 d’agost es va produir l’esllavissada que va afectar la CG1, davant del Punt de Trobada, i que va obligar a taller el trànsit en els dos sentits de la marxa durant més de sis hores. També cal destacar que durant l’agost, el descens d’entrades per la frontera del riu Runer va ser més marcat en l’àmbit dels vehicles pesants, amb un 10,2% menys d’entrades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT