PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concert de l’ONCA per recordar el rol d’Andorra en els períodes de guerres

El 5 d’octubre presenta el programa ‘Fronteres del terror i de la guerra’

Per El Periòdic

Concert de l’ONCA realitzat a Barcelona.
Concert de l’ONCA realitzat a Barcelona. | Fundació ONCA.

Andorra és un país de pau, però durant el segle XX va haver de viure envoltada de països en guerra. Precisament aquest fet, i el paper del Principat durant els conflictes bèl·lics, és l’argument que centra el programa Fronteres del terror i de la guerra, concert interpretat per l’ONCA, i que tanca el cicle Fronteres. L’actuació serà el 5 d’octubre al Prat del Roure d’Escaldes Engordany (20.30 hores), amb l’entrada gratuïta.

L’ONCA, sota la direcció de la violinista del Quartet Casals, Vera Martínez, compta amb Gerard Claret com a narrador en un concert que s’acompanya d’una contextualització històrica amb imatges i lectures seleccionades per Albert Villaró, amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra i de l’Institut d’Estudis Andorrans. El programa se centra en tres obres de cambra de gran transcendència iniciant-se amb la Serenata (1892) d’Edward Elgar, seguida del Langsamer Satz (moviment lent, 1905) d’Anton Webern i el Quartet núm. 8 de Dmitri Xostakóvitx. 

En el mateix context, a les 15.00 hores i després d’uns mesos que sortís a la llum l’edició del llibre Andorra literària. Rutes de novel·la de Roser Porta i Tony Lara, Editorial Andorra organitza la ruta Herois perseguits per la Gestapo, gratuïta i oberta a tothom, i que estarà conduïda per Porta en la part literària i en la històrica per Claude Benet, expert en xarxes d’evasió i autor de Guies, fugitius i espies. També hi haurà la intervenció de Rosa Viadiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT