PUBLICITAT

Andorra la Vella

Realisme amb 25 peces de Vaquero

El Govern projecta una nova exposició a la sala ArtalRoc que protagonitzarà l’artista català

Per El Periòdic

Imatge de l’obra ‘Luces violentas sobre los yesos rotos’ que es podrà veure al Principat.
Imatge de l’obra ‘Luces violentas sobre los yesos rotos’ que es podrà veure al Principat. | Govern d\'Andorra / Julio Vaquero

Una mostra de realisme, dibuixos i escultures que juguen amb colors foscos, blaus o pinzellades de vermell que juguen, alhora, amb espais difuminats. Una síntesi de l’obra més recent de l’artista barceloní, JulioVaquero, amb fins a 25 peces (entre les quals tres escultures). Això és el que es podrà veure a l’ArtalRoc a partir del 23 d’octubre i fins al 5 de gener en la que serà la nova aposta de la sala d’exposicions del Govern.


Vaquero, pintor realista, s’enquadra fonamentalment en el realisme i la pintura figurativa mitjançant l’observació natural. Escenes sovint quotidianes que passades pel seu filtre agafen un aire completament diferent. La combinació de contrastos cromàtics i lumínics fa que l’espectador es traslladi a un món oníric, irreal, gairebé metafísic.


Les obres, totes de la dècada dels 2000, mostren els canvis que ha anat fent l’autor. Dels colors més foscos, a les peces que han agafat colors vius després dels assajos fets pel mateix autor. Va començar amb el blau i els tons s’han anat ampliant. En tots ells, però, elements de la realitat, objectes a vegades abandonats que l’autor ha recuperat per traslladar-los a la tela.

Col·leccions privades

Les obres que es podran veure provenen de col·leccions privades i estan valorades en 800.000 euros. Entre elles, peces com Largas sombras en la pared de oro, la de més valor econòmic (80.000 euros) o d’altres com Museo robado, obra que va formar part d’una exposició que portava el mateix nom i que volia transmetre una al·legoria dels temps contemporanis. Per dur-lo a terme l’artista es va inspirar en les parets del seu taller on penjaven marcs de pintures que havien estat desmuntades i al final, va acabar configurant tot de teles amb una galeria de personatges de la història que semblen contemplar la realitat amb certa melancolia.


Pel que fa a les peces més recents, al país arribaran llenços com Sombras en el Palacio Abatellis, Sombra de una pequeña escultura o Luces violentas sobre los yesos rotos. I les més actuals, on les flors agafen protagonisme: Flores dinámicas o Flores blancas manchadas de cárdeno.


Pel que fa a les escultures, es podran veure tres elements que al seu dia van formar part de l’exposició El final de las apariencias: Silla rota, Mueble perforado i Cama de Oro. Objectes tan senzills com mobles quotidians pintats d’or i abonyegats que mostraven l’horror del temps.


Per traslladar l’obra de Vaquero el Govern va fer públic un edicte per contractar una empresa de transport que haurà de recollir i embalar in situ les peces i dur-les fins a la sala d’exposicions. Els interessats tenen fins al dia 10 d’octubre per presentar les ofertes al servei de Tràmits del Govern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT