PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira acollirà les Finals de la Copa del Món del 2023

La FAE assegura que és el moment per buscar un esportista andorrà que hi pugui participar

Per El Periòdic

Dominik Paris guanya a Grandvalira.
Dominik Paris guanya a Grandvalira. | Maricel Blanch

L’esquí alpí torna a estar d’enhorabona perquè Andorra tornarà a acollir les Finals de la Copa del Món del 13 al 19 de març de l’any 2023. Per tant, els 25 millors esquiadors de totes les disciplines alpines es trobaran a Grandvalira, tal com ha confirmat avui la mateixa estació després de la reunió de tardor de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). D’aquesta manera, Andorra es va imposar a les candidatures de Lenzerheide (Suïssa), i a la de Kvitfjell-Hafjell, a Lillehammer (Noruega).

La delegació andorrana que va viatjar a Zuric per assistir a aquesta reunió ha estat formada pel president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Josep Pintat i el seu gerent, Carles Visa; el director de Grandvalira-Ensisa i màxim responsable del projecte de la Copa del Món, David Hidalgo; el membre del Consell d’Ensisa, Conrad Blanch; el secretari general de la Copa del Món, Marc Mitjana, i el nou cap de cursa, Santi López.

En aquesta línia, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha manifestat que «és una satisfacció compartida per totes les entitats que ho hem fet possible» i que «es ratifica la confiança perquè en només quatre anys de diferència acollirem aquestes finals». «Que ens ho hagin anunciat tan poc temps després d’haver acollit les primeres finals és motiu de molta alegria i d’haver acreditat aquesta solvència a l’hora d’haver organitzat aquest esdeveniment», reiterava i recordava que «la FIS ha estat gratament sorpresa de l’oferta que ha donat Andorra des de tots els seus nivells».

Representació andorrana

Per un altre costat, Visa s'ha manifestat «molt content perquè realment era molt difícil i la competència molt alta». «Poder estar en un calendari com aquest és molt complicat i d’alguna manera, poder organitzar aquest esdeveniment ens manté viu el projecte, tornarem a estar allà», remarcava i revelava que és el moment de començar per buscar tenir un esportista dins d’aquest top 25. «Tenim una posició andorrana d’esquí i de turisme, aquest era un dels objectius, però ara, pel que fa a competició, hem de pujar el nivell dels nostres esquiadors, aquest és l’objectiu i esperem aconseguir-lo», desitjava.

Sense grans canvis

A més, ha indicat que «la base que tenim de les Finals d’aquest any són molt sòlides», «encara que s’hauran de canviar cosetes per millorar», sentenciava. Així, no ha avançat cap novetat i va recordar que el fet «d’haver guanyat amb nacions del comitè que són amigues i contrincants a la vegada és una recompensa de la feina feta, del bon producte que tenim al Principat». En aquesta línia, Riva també va comentar que «la infraestructura i la inversió forta crec que ha estat feta als anys precedents». «Entenc que eren els mínims exigibles i sense els quals no hagués estat possible dur a terme el bon èxit de la candidatura», assegurava i afirmava que «per tant, aquesta part d’inversió ha estat assolida, el que s’ha de continuar potenciant és tot el que l’acompanya: voluntariat, organització, acompanyament, restauració i hostaleria».

Objectiu: els Mundials

Respecte a la precandidatura per acollir els Mundials l’any 2027 o l’any 2029, Visa ha recordat que «estem treballant» i va confirmar que «evidentment s’ha parlat de la qüestió, tenim contactes i ens anem veient amb gent de la FIS». «S’està treballant però no s’ha concretat, encara queda per presentar-la, està fent xup-xup, per tant, ara ens hem de centrar en el projecte de l’any 2023», sentenciava. Per la seva banda, Riva ha assegurat que «l’organització de les Finals de la Copa del Món és un pas necessari per poder anar acreditant aquesta solvència a l’hora d’organitzar esdeveniments cada cop més grans». «El treball de la candidatura per a uns Mundials es fa basant-se en aquest tipus d’assoliments d’objectius, que es fan en Finals de Copa del Món», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT