PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut retira un formatge per possible listeriosi

El ministeri no té constància de cap persona que hagi estat afectada pel bacteri

Per El Periòdic

Formatges en un establiment del país.
Formatges en un establiment del país. | Arxiu

El Ministeri de Salut ha anunciat aquest dimarts la retirada d’un formatge procedent de França per la possible presència de listeriosi. Concretament, es tracta d’un producte del fabricant francès SAS Le Moulin, fet a base de llet crua i que habitualment es ven al tall. Segons han indicat a través d’un comunicat, el Govern només té constància de la comercialització d’una unitat afectada al Principat amb data de caducitat del 23 de novembre d’aquest 2019. 

El Ministeri de Salut ja ha especificat que en el moment d’emetre el comunicat no tenia constància de cap persona afectada pel bacteri, però ha recomanat que les persones que haguessin comprat el producte «s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al seu punt de venda». De fet, s'han assabentat de la possible contaminació d’aquest formatge a través d’una alerta alimentària provinent del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea. 

Brot als països veïns

Precisament van ser les autoritats alemanyes qui van emetre l’alerta de possible listeriosi en els formatges provinents d’aquest fabricant francès. Com a conseqüència d’aquest avís, el Govern d’Espanya ja ha retirat fins a 16 lots que podrien estar contaminats i ha recomanat que aquelles persones que n’hagin adquirit que no el consumeixin per prevenció. 

Cal recordar que Andalusia ha patit un brot de listeriosi durant aquest estiu però que ja s’ha donat per finalitzat. El balanç és de 217 persones afectades, tres morts i set avortaments. Tot i així, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, Maria Luisa Carcedo, va alertar la setmana passada que no es descarten nous «casos esporàdics» en el futur perquè el bacteri té un procés llarg d’incubació. Tal com va manifestar ella mateixa, l’objectiu és «evitar que es produeixi aquest tipus de malalties pel consum d’aliments contaminats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT