Òscar Casal i Núria Gil s’emporten l’OTSO 25K

Era la primera edició de la cursa

Un corredor passa per la línia de meta de la cursa.
Un corredor passa per la línia de meta de la cursa. | RTVA

Òscar Casal i Núria Gil es van adjudicar la primera edició de l’OTSO 25 k, una nova cursa que té la particularitat de ser la cursa de més altura d’Europa que es disputa, íntegrament, sobre asfalt. La cursa es va disputar ahir amb prop d’una vintena de participants i sortida des de l’entrada del Complex Esportiu d’Encamp. La prova de 25 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell positiu va acabar al cap del Port d’Envalira, a 2.407 metres d’altitud. El primer corredor a travessar la línia de meta va ser l’andorrà Òscar Casal amb un temps d’1.49,59 hores. Al podi el van acompanyar Joel Aubeso (1.52,31) i Jordi Uro (1.59,21). En la categoria femenina, la primera en finalitzar els 25 km va ser Núria Gil, amb un registre de 2,07.02; seguida de Virgínia Perez (2.10,38) i d’Alícia Hudelson (2.12,04).

El traçat estava obert a corredors amateurs i professionals. El recorregut va comptar amb el test del corredor català Pau Capell, darrer guanyador de l’Ultra Trail de Montblanc, i del corredor neozelandès Scotty Hawker, tercer a l’Ultra Trail de Montblanc. Capell va comentar que «és un recorregut exigent, acompanyat d’un paisatge espectacular».