Andorra fa un bon paper a Islàndia malgrat la derrota

Els de Koldo Álvarez són sòlids en defensa i generen ocasions de perill

Per Anna Ribas

Marcio Vieira fa una xilena durant el matx d’ahir.
Marcio Vieira fa una xilena durant el matx d’ahir. | FEDERACIÓ ISLANDESA DE FUTBOL

Venien de guanyar contra Moldàvia i amb la moral pels núvols i, tot i fer un molt bon paper, no han aconseguit la victòria i han perdut contra els islandesos per 2-0 en la fase de classificació de l’Eurocopa 2020.

Durant la primera part, l’equip de Koldo Álvarez ha sabut mostrar una molt bona versió. La primera aturada de José Antonio Gomes ha arribat al minut 3 després que Sigthórsson rematés i enviés la pilota al travesser. Al minut 8 arribava la primera aproximació dels andorrans, però Aláez i Vieira no s’entenien en una jugada que podia generar perill. Dos minuts més tard Aláez tornava a provar la centrada i el refús de l’islandès anava a fora després de fregar el pal. En el córner, Marcio Vieira ho intentava amb una rematada de xilena que acabava impactant contra la defensa islandesa. A la contra, Sigthórsson tenia una ocasió però enviava la pilota molt desviada, i Finnbogason ho tornava a intentar però Gomes aturava el xut sense dificultats. Al 15, Moi San Nicolás provava el xut en una pilota aturada dins de l’àrea que parava el porter rival. Islàndia feia pressió prop de l’àrea però l’Andorra es tancava en defensa i feia una molt bona tasca. Fins al 38, quan Pálsson centrava, la pilota es quedava dins de l’àrea sense que Lima ni Gomes poguessin arribar a refusar-la i Sigurdsson l’enviava al fons de la xarxa. Arribava la mitja part a Reykjavík amb l’1-0 al marcador.

A la represa Andorra ha continuat mostrant un bon nivell i ha destacat un Max Llovera que ha mostrat molta qualitat. Vales ha tingut una ocasió des del vèrtex de l’àrea i pocs minuts més tard Víctor Rodríguez generava perill. Però al 65 Sigthórsson sentenciava el partit després de guanyar en la carrera a Llovera i quedar-se sol davant Gomes. Al 73, unes mans involuntàries de Vales regalaven un penal als islandesos però el porter andorrà aturava el xut de Sigurdsson. Dos minuts més tard Martínez ho intentava però el davanter aconseguia aturar-lo. Aláez també buscava la seva oportunitat i l’aturava el porter. En els últims minuts, els islandesos tancaven els andorrans dins de l’àrea, però van saber resistir.