PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més d’un milió de turistes visiten Andorra aquest estiu

Canals garanteix la tornada del Cirque du Soleil, «sempre que hi hagi una ubicació disponible»

Per Victoria Gómez Pérez

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.
El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. | MARICEL BLANCH

Fins a 1.072.000 persones van visitar el Principat aquest estiu, un 3,8% més que l’any passat. Així ho va celebrar el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ja que la xifra final va superar les previsions inicials fixades en un màxim d’1.046.000 visitants. «És més del que esperàvem, ja que tenint en compte les dificultats dels països veïns era tot un repte superar l’objectiu», va apuntar Budzaku. En la mateixa línia, la ministra de Turisme, Verònica Canals, va fer una valoració molt positiva de la temporada, tot destacant el canvi en la manera de comunicar a l’estranger: «Cada vegada ens comuniquem més en línia i ens hem esforçat a mostrar-nos com un destí de muntanya amb el compromís d’estirar l’oferta autòctona, més enllà de l’esquí», va explicar la ministra. Tot i la satisfacció general, al mes de setembre es va patir una lleugera davallada de l’1,6% que, segons el gerent, es compensa amb el nombre de visitants del juny que va superar el 17%. 

Pel que fa a la nacionalitat, tant Budzaku com Canals van destacar per primera vegada l’afluència d’italians, si bé el mercat francès «costa més de fer créixer». «França està més atomitzada quant a comunicació i hem de trobar noves vies més específiques. No es tracta de comunicar massivament sinó de fer arribar l’experiència», va apostar Canals.

 

Shopping Festival

Andorra Turisme va aprofitar la presentació del balanç de la temporada d’estiu per presentar la nova campanya de l’Andorra Shopping Festival que se celebrarà del 8 al 17 de novembre. Per primera vegada, l’esdeveniment no tindrà lloc durant el pont de Tots Sants perquè per aquesta data «ja ve normalment gent al país» i «el què busquem és omplir caps de setmana on no hi hagi altres celebracions destacades», va aclarir Budzaku. 

En total, se celebraran 70 activitats repartides entre Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp (el Pas de la Casa). El gerent d’Andorra Turisme va avançar que hi haurà concerts de música al carrer (dels 29 grups que hi participaran, 14 seran andorrans), així com tota mena d’activitats infantils. A més a més, fins a nou estàtues de Minnie Mouse es repartiran al llarg de les avingudes Carlemany i Meritxell, prenent així el relleu a les de Mickey de l’any passat. El pressupost destinat per a aquesta edició és de 603.000 euros.

 

Cirque du Soleil

La màxima responsable de la cartera de Turisme també va anunciar que actualment s’està negociant la tornada del Cirque du Soleil al país. L’únic que queda per concretar, però, és la seva ubicació: «Hi ha tres espais, al centre i fora del nucli urbà. No puc dir res més, ni a quina parròquia estan», va apuntar Canals, tot i admetre que «volem donar una bona accessibilitat a tothom i sobretot que hi càpiga la mateixa quantitat d’espectadors (5.000)». Les administracions i la companyia canadenca tenen fins desembre per arribar a un acord, ja que si finalment torna el Cirque, s’haurà de pagar amb la parida pressupostària de l’any que ve. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT