PUBLICITAT

Canillo

Canillo trenca amb la llista única i DA s’enfrontarà a Objectiu Comú

Torres tanca llista després de dues legislatures de majoria demòcrata

Per Laura Cugat Ruiz

El segon començant per l’esquerra és el candidat Francesc Camp (DA).
El segon començant per l’esquerra és el candidat Francesc Camp (DA). | Demòcrates

La manca de rivalitat política al Comú de Canillo rebrà enguany un gir respecte les últimes darreres dues legislatures. Després de vuit anys en què els electors només han tingut una opció a les urnes –més enllà del vot en blanc o l’abstenció–, enguany l’exministre de Turisme i candidat a cònsol per DA, Francesc Camp, s’haurà d’enfrontar amb la irrupció per primera vegada d’una nova agrupació anomenada Objectiu Comú, encapçalada per Albert Torres. Ambdós candidats es mostren motivats per treballar en el programa de cara a la data clau: el 15 de desembre, celebració de les eleccions comunals 2019. 

Els comicis parroquials a Canillo vivien des de feia vuit anys una situació excepcional, ja que només comptaven amb una sola candidatura amb Josep Mandicó com a cap de llista i David Palmitjavila en segona posició. Francesc Camp, el líder  actual de la candidatura de DA i Independents, va valorar ahir que «tenir una llista contrincant és tornar a la normalitat electoral. La situació ens anava bé perquè no havíem de guanyar a ningú però per l’elector és millor que pugui triar», afegint que «des del nostre punt de vista, poder tenir un adversari serà més complicat però a la vegada ens pot generar més motivació i empenta per intentar guanyar». 

En les últimes comunals es va detectar una alta abstenció, possiblement per l’existència d’una sola opció política. En aquest sentit, Camp creu que «l’abstenció baixarà perquè els candidats són coneguts i és probable que la gent vagi a votar i, a més, hi ha dues llistes», fet que es tradueix en una major varietat. Potenciar el turisme, enfortir sectors com el medi ambient i els serveis, i ser propers als joves són algunes de les propostes de la seva llista.

Per la seva banda, el candidat de la nova candidatura Objectiu Comú, Albert Torres, va explicar ahir que «aquesta agrupació no consisteix a unir partits polítics, sinó que cadascú ha vingut a nivell personal» amb uns ideals compartits: «Ens mou la transparència, l’objectivitat, aportar proximitat, i fer les coses amb racionalitat i sentit comú». Sense donar detalls del programa que estan elaborant, Torres va confirmar ahir que «aquesta agrupació fa gairebé quatre anys que s’està gestant, però per raons diverses no la vam poder presentar en les anteriors comunals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT