PUBLICITAT

Canillo

Vives reclama mesures contra la pobresa i per apujar les pensions

El copríncep obvia la polèmica per l’avortament a l’ONU i diu que és un tema «de la Justícia»

Per Victoria Gómez Pérez

El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, durant la missa d’ahir a Sant Cerni de Canillo.
El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, durant la missa d’ahir a Sant Cerni de Canillo. | XAVIER PUJOL
La visita pastoral d’enguany se celebra a Canillo i el bisbe ja té programades diferents activitats

El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, va demanar a l’Executiu que s’autoimposi com «una prioritat» combatre la pobresa al país i «reconsideri» la distribució de les pensions d’acord amb l’increment del cost de la vida. El bisbe va fer aquesta petició ahir minuts abans de començar la missa tradicional per a Tots Sants a l’església de Sant Cerni de Canillo, coincidint amb l’inici de la seva visita pastoral d’enguany. «Estic segur que el Govern hi posarà remei i implementarà mesures per ajudar aquells que menys tenen, vetllant també perquè ningú se n’aprofiti si no li cal», va opinar Vives. Així mateix, va considerar que cada vegada hi ha «més famílies monoparentals i, és clar, amb dos sous es passa millor que amb un de sol». Pel copríncep, «tenim un problema amb els divorcis», ja que a parer seu «sovint creen dificultats econòmiques» a les famílies i, per aquest motiu, va celebrar que la Batllia «estigui intentant posar remei als incompliments de pagaments de pensions» pel manteniment de fills a càrrec. 

En general, però, Vives va creure que Andorra ha de ser «un país pròsper que sàpiga repartir la seva riquesa i fer-la sostenible perquè arribi a tothom». Tot i admetre que «tenim alguns índexs» que fan apujar la pobresa, va matisar que «no seria just no reconèixer que som un dels països pioners en molts camps», especialment en la donació d’ajudes «als discapacitats i als padrins».

 

Visita pastoral

Així doncs, el copríncep episcopal va començar a primera hora del matí la seva visita pastoral a Soldeu. D’allà va oficiar una eucaristia a Sant Cerni de Canillo i una altra al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell. Després de dinar a AINA, Vives va participar en la pregària en un dels cemenitiris de la parròquia i en una castanyada popular. Entre les activitats que celebrarà al llarg de la setmana que ve, el bisbe va destacar especialment la benedicció de la plataforma de Soldeu el pròxim dimarts i la visita a persones necessitades, acompanyat de Mossèn Ramon. Vives espera aprofitar aquestes trobades per conèixer la gent i, qui ho vulgui, li transmeti les seves inquietuds. «Tothom té dret a ser escoltat i pot demanar una visita amb mi. Aquests dies em poso a l’abast del poble», va afirmar el copríncep, ja que per a ell «aquesta és l’essència de la visita pastoral». 

 

«La Justícia és la Justícia»

Finalment, Vives va obviar la polèmica sorgida la setmana passada quan la magistrada del Tribunal de Corts Canòlic Mingorance va afirmar davant l’ONU que la CASS reemborsa els avortaments a l’estranger. Preguntat pels periodistes, el copríncep episcopal es va limitar a dir que aquesta «és una polèmica en la qual no vull entrar» i que «la Justícia és la Justícia i ella fa el seu camí»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT