PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«El millor pont de l’any»

Comerciants i hotelers celebren l’arribada de visitants per a Tots Sants amb plena ocupació

Per Victoria Gómez Pérez

L’avinguda Meritxell plena de gent.
L’avinguda Meritxell plena de gent. | XAVIER PUJOL

El pont de Tots Sants d’enguany va acabar ahir amb satisfacció absoluta als sectors del comerç i l’hoteleria. De fet, des d’ambdues bandes es van valorar molt positivament els tres dies de festa i, fins i tot, es va creure que havia estat «el millor pont de l’any», en paraules de la presidenta d’Autèntics Hotels (AHA), Cristina Canut. 

Des de divendres al matí i fins a última hora de la tarda de diumenge l’eix comercial de les valls centrals va estar plegat de gent durant tot el dia: «Feia molt de temps que no aconseguíem unes vendes tan positives en un pont», va afirmar Ainara Gonçalves, encarregada d’una perfumeria de l’avinguda Meritxell. Segons va considerar, les bones xifres dels darrers dies permeten encarar la campanya de Nadal «amb molt d’optimisme». Abans, però, serà el torn de l’Andorra Shopping Festival, que arrenca aquest divendres i durarà fins diumenge que ve. «Com sempre, hi haurà molts descomptes i moltes activitats. Esperem repetir l’èxit d’aquest cap de setmana», va pronosticar Gonçalves. En aquest sentit, cal recordar que Andorra Turisme va decidir moure les dates de l’esdeveniment, justament, per no fer-lo coincidir amb Tots Sants.

Montserrat Díez, responsable d’una botiga de moda de Carlemany, va assegurar que «tots estem molt contents» i «sorpresos» per com han anat les vendes. «Potser és perquè és principi de mes, però ha estat una alegria. Estem acostumats que vingui molta gent a mirar, però poca a comprar i aquest pont no ha estat així», es va congratular. 

 

Plena ocupació

Pel que fa als hotels, Canut, va celebrar «haver fet ple» a quasi tots els establiments del centre, mantenint preus de temporada mitjana i alta sense promocions. «Només calia sortir al carrer per comprovar que era un bon cap de setmana. La gent entrava als hotels carregada de bosses, semblava Nadal», va apuntar Canut, tot recordant que «aquest 2019 no hi ha hagut gaires ponts». Precisament de cara a les pròximes Festes, la presidenta d’AHA va informar que «tenim moltes reserves i només queden habitacions pels dies entre d’Any Nou i Reis». A més, després de la primera gran nevada de la temporada que es va produir ahir al matí, «s’anuncia un molt bon hivern». 

A l’espera de tenir el còmput global oficial, la Unió Hotelera (UHA), ja va preveure dijous que l’ocupació aquest pont superaria el 91%, mentre que l’any passat va ser del 70%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT