PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La policia alerta de la presència de bitllets falsos

El material que circula és fabricat per a films o anuncis publicitaris

Per El Periòdic

Façana de la seu del Cos de Policia, en una imatge de recurs.
Façana de la seu del Cos de Policia, en una imatge de recurs. | SERGI PÉREZ

El Cos de Policia va informar ahir que des de l’Oficina Central Nacional (OCN) de moneda falsa s’ha constat l’aparició de bitllets falsos de 5,10, 20 i 50 euros. Segons els agents, els bitllets són fabricats per usar-los en pel·lícules o anuncis publicitaris, però han entrat en circulació i estan afectant negativament a comerços i consumidors. 

La Policia informa que aquests bitllets són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en anglès: This is no legal tender, its used for motion props, que indica que no és un material de curs legal. A més, els bitllets de curs legal han de portar la signatura de Mario Draghi, expresident del Banc Central Europeu, càrrec que actualment es troba en mans de Christine Lagarde, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on es pot llegir Movie Money (diners de la pel·lícula). 

Encara que les falsificacions es donen en les denominacions més habituals (5,10,20 i 50 euros), la Policia informa que els que més circulen i s’han detectat són els de 5 i 10 euros. El Cos informa que utilitzar-los per realitzar pagaments pot constituir un delicte i recomana als ciutadans lliurar-los prop de les entitats bancàries o al mateix Cos de Policia per la seva retirada de la circulació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT