PUBLICITAT

Joaquim Brustenga s’adjudica el Premi Fiter i Rossell

L’escriptor català guanya el guardó amb la novel·la ‘L’ombra del capità’

Per El Periòdic

Un dels premiats de la Nit Literària
Un dels premiats de la Nit Literària | MARICEL BLANCH

El premi lauredià de periodisme, que enguany es va recuperar després d'haver-se perdut en edicions passades, va reconèixer l'estudi de Ricard Poy sobre la identitat andorrana. També el premi d'investigació històrica va recaure en una obra que aprofundeix sobre el llegat del país: La meva obra és Andorra; Antoni Morell, l'humanista andorra, de Robert Basart i Laura Casanovas.
El cap de Govern, Xavier Espot, destacava després de l'entrega de premis celebrava a l’hotel Sant Gothard de la Massana, "la bona salut literària del país" i afegia que "la mostra més clara d'això és que any rere any seguim dotant de premis a novel·listes, escriptors i poetes del nostre país", fent al·lusió també a l'augment d'obres presentades a la Nit Literària respecte anys anteriors.  


Preguntat sobre el fet que dues obres premiades aprofundeixin en la realitat de la societat andorrana, Espot reflexionava sobre "l'orgull que això denota del que es fa a casa nostra". Pel cap de Govern "la literatura és un excel·lent mitjà per donar a conèixer el país i per explicar el nostre  relat identitari”.
 En aquest sentit aprofundia en la necessitat de que la identitat andorrana, ben entesa i des d'una perspectiva inclusiva, reflexioni sobre d’on venim, sobre el que som i del que volem ser en un futur com a societat.
Espot també feia referència al projecte de construir un museu nacional i matisava que "creiem que una de les grans finalitats que ha de tenir aquest museu és precisament el de servir de relat del que som. En alguns casos es pot fer a través d'obres literàries i en d'altres, a través d'estructures culturals".
En aquesta edició de la Nit Literària es van presentar  53 treballs, 3 més que en l'edició anterior, i es van repartir un total de 50.000 euros.


Alguns dels guardons, com el de novel·la curta, contes i divulgació científica van quedar deserts per falta d'obres. En canvi, el premi de poesia va rebre enguany obres de fins a catorze candidats, la xifra més elevada de l’últim lustre. 
Juntament amb els Jocs Florals, la Nit Literària és un dels guardons més antics que es donen al Principat. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT