Els andorrans s'imposen amb autoritat i fan un pas a la part alta de la taula

Per Miquel López-Egea

Jeremy Senglin, avui.
Jeremy Senglin, avui. | ACB Photo - Albert Martín

El MoraBanc Andorra s'ha imposat avui a l'Unicaja de Màlaga per 89 a 73 en un duel que ha controlat en tot moment, sense perdre la concentració i sense patir moments de desconcentració total, de manera que amb calma però amb pas ferm han destrossat un equip que també arribava en ratxa al Poliesportiu. Així, els andorrans han sumat una nova victòria. Tyson Pérez ha estat baixa en aquest matx però Moussa Diagne, que arribava tocat, ha pogut gaudir de minuts.

Després d'un minut de silenci per la mort Joan Carles Pié, qui va ser entrenador del River Andorra i el va portar a LEB Plata, el partit ha començat amb Unicaja molt fort en els primers segons però els andorrans han respost de cop i volta i ha estat Frantz Massenat qui ha anotat el primer triple, que juntament amb Todorovic han aconseguit un parcial de vuit a zero. Tot i aquest toc d'atenció, els malaguenys han respost i han empatat a vuit a l'electrònic.

La intensitat ha estat molt alta tota l'estona però els andorrans han mantingut el nivell defensiu dels darrers partits de manera que han estat capaços de respondre tots els cops, encara que l'Unicaja ha apostat per Jaime Fernández, que ha rebut una forta xiulada del Poliesportiu i finalment, els visitants han aconseguit posar-se per davant a l'electrònic, de manera que al descans el resultat era de 15 a 17, després de fer un primer temps molt igualat.

En el segon quart, Dejan Musli s'ha reivindicat sota la cistella, juntament amb Jeremy Senglin, que han demostrat estar molt encertats. L'equip s'ha mantingut molt concentrat i recuperant les pilotes i cometent poc errors, fent una defensa sòlida que ha permès respondre amb contraatacs efectius, ha permès que els andorrans hagin marxat a l'electrònic, aconseguint set punts d'avantatge. Encara que l'Unicaja ha intentat retallar distàncies, els andorrans no han perdut els papers i han sabut mantenir renda fins al descans, aconseguint un resultat de 42 a 34 després d'un 2+1 in extremis de Clevin Hannah, que ha fet un paper excepcional en el duel d'avui. No era per tirar coets, servia per ser optimistes i pensar a poder emportar-se en aquest duel en el qual els dos equips han arribat en ratxa. Cal destacar, a més, que aquest segon quart ha simbolitzat el retorn de David Jelínek després d'unes setmanes de baixa.

Amb 20 minuts al davant, els tricolor han seguit amb el mateix tarannà, recuperant pilotes, mostrant-se més forts que mai, sense defallir, fent suar els rivals de la mà de Hannah, que agafava el lideratge dels del Principat, sent letal, de manera que permetia mantenir la renda en els primers cinc minuts de la segona part. Després, els del Principat han comès algunes errades que han permès als visitants tenir alguna lleugera opció, fet que els ha permès remuntar i apropar-se en el marcador, després d'haver perdut la concentració durant uns minuts. Però una antiesportiva a cada equip ha canviat el duel. Per aquest motiu, els andorrans s'han encomanat a l'encert de Senglin i Hannah per recuperar la distància, de manera que el resultat quan faltaven deu minuts pel final era de 68 a 58.

Així, amb deu punts de distància i apuntant a la Copa del Rei, els andorrans han seguit creixent a l'electrònic. Han estat Massenat, amb un triple perfecte, i Walker qui han posat els 17 punts de diferència quan faltaven vuit minuts pel final de l'enfrontament. Després, els visitants han intentat retallar distàncies a cop de triple però ha estat insuficient perquè els del Principat sempre han respost, fins i tot, oferint espectacle a l'afició.

Finalment, els andorrans han seguit creixent i han augmentat les distàncies de manera que, al final del partit, el resultat ha estat de 89 a 73, després d'haver sentenciat el partit amb un darrer quart impecable, en els quals va tenir uns segons Alexis Bartolomé.

Luis Casimiro: "Els més de deu punts ens han desconcentrat"

Segons ha explicat el tècnic visitant, Luís Casimiro, "saltar de deu punts ens ha desconcentrat, la diferència ens ha deixat fer d'estar sòlids en defensa". "Hem tingut massa pèrdues i massa punts en contraatacs", ha comentat i ha destacat que "hem de pensar a jugar més sense pilota, hem tingut excessives pèrdues i no hem trobat el nostre moment ofensiu".  "Amb les dues antiesportives consecutives la diferència era de quatre punts, això ens ha trencat, no ens ha sorprès el nivell del MoraBanc", reiterava.

Ibon Navarro: "Les ratxes són per la premsa"

L'entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, "estem molt contents amb el partit tot i que hem perdut en el rebot, que era una de les claus". "La feina defensiva de l'equip ha estat molt alta, hem guanyat un partit molt difícil", ha destacat i ha assegurat que "hem fet un partit molt seriós, posaven el nivell físic molt alt i teníem baixes importants". "Hem d'estar contents amb la resposta de l'equip a la pista", afirmava i reiterava que "la ratxa és important per la premsa, no per a nosaltres". "Hem de veure que fem bé i que no, hem de ser més constants en aspectes defensius, hem tingut tres o quatre errors infantils que han significat nou punts, hem de controlar les pèrdues", sentenciava. Ara els andorrans treballant per preparar el partit de dimecres d'EuroCup contra el Virtus Bolonya, que pot significar la classificació definitiva per al Top16.