PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern pretén modificar la llei per limitar el 'botellón'

Per Elisabet Cortiles

Carles Naudí en campanya electoral
Carles Naudí en campanya electoral | MARICEL BLANCH

El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va avançar ahir que el Govern té la intenció de modificar la llei de seguretat ciutadana per prohibir el botellón i endurir les sancions per consum de drogues. Preguntat sobre quan s’iniciarà el procés, va confirmar que dilluns vinent el seu partit presentarà oficialment la proposta davant els mitjans de comunicació. Naudi va anunciar-ho ahir per primera vegada al programa La Rèplica d’Andorra Difusió.

Segons va explicar durant l’entrevista, amb la modificació no es podrà consumir alcohol fora de les zones delimitades. La iniciativa sorgeix arrel dels problemes que van sortir l’estiu passat durant les festes majors, on dos agents van resultar ferits en una baralla multitudinària a Sant Julià de Lòria. Els enfrontaments es van iniciar arran d’una baralla entre joves, que haurien iniciat una disputa per una estelada. 

Naudi va explicar que la idea és no permetre el consum d’alcohol fora de les zones delimitades. «La festa major dura dos dies i es fa a la plaça o al recinte que el comú delimita amb l’aprovació del Govern, que serà el recinte on hi haurà la festa i la disbauxa, però fora d’aquí, a la parròquia, per molt que hi hagi festa major, no hi ha botellón».

El Govern va aprovar al desembre de l’any passat la llei de seguretat ciutadana que regula la videovigilància, el consum d’alcohol al carrer i el dret de manifestació i reunió, entre d’altres. Les sancions econòmiques als menors per consum d’alcohol al carrer, els requisits per convocar una manifestació i la regulació d’armes van ser durament criticades per l’oposició.

La llei considera corresponsable les famílies en el cas de trobar inapropiades les conductes dels menors i per això estima el càstig amb multes en casos de consum d’alcohol i drogues al carrer. La normativa també defensa que, a més d’haver-hi programes educatius i de prevenció, calen mesures dissuasives

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT