PUBLICITAT

Pintat critica la inconcreció de l’actual llei del ‘botellón’

El líder de terceravia diu que el problema ve d’arrel i s’ha d’estudiar

Per El Periòdic

Quatre joves beuen al carrer en una festa major
Quatre joves beuen al carrer en una festa major | SERGIO LAINZ

Les reaccions a l’anunci del conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, que va avançar la intenció del Govern a prohibir el botellón, no s’han fet esperar. El grup parlamentari de terceravia va mostrar ahir les seves reticiències sobre la nova norma que la setmana que vees presentarà en roda de premsa.
El líder del partit, Josep Pintat, va criticar aquest canvi legislatiu ja que pensa que «la llei no està ben especificada, va entrar al final de la legislatura passada i va significar un atropellament legislatiu. La norma va col·lapsar el Consell General i no va funcionar». La nova modificació de la Llei de seguretat ciutadana sorgeix amb l’objectiu d’endurir les sancions per consum de drogues i prohibir el consum d’alcohol fora de les zones delimitades per l’organització de les festes majors.
Josep Pintat va dubtar dels propis mecanismes de la llei vigent, «si en fan una de nova és perquè l’antiga no va funcionar, però no tenim un diagnòstic. No sabem per què no ha funcionat, si és per manca de coordinació entre policia i Comuns, planificació, efectius o sancions. Ens falten dades».Per últim, Josep Pintat va afegir «endurir una llei per endurir-la no s’entén. Cal entendre el problema, saber el motiu de la seva disfunció. Volen prevenir o repartir?»
La iniciativa que va avançar Carles Naudi dijous passat a RTVA neix arrel dels problemes que van sortir l’estiu passat durant les festes majors, on dos agents van resultar ferits en una baralla multitudinària a Sant Julià de Lòria. Cal recordar que el Govern va aprovar al desembre de l’any passat la Llei de seguretat ciutadana, que regula la videovigilància, el consum d’alcohol al carrer i el dret de manifestació i reunió, entre d’altres. Poques setmanes més tard dels aldarulls a la parròquia laurediana, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va afirmar amb contundència que calia endurir la Llei qualificada de seguretat pública i, en concret, prohibir la venda d’alcohol en les barres que s’instal·len dins dels recintes firals per evitar que es produeixin incidents com els de la matinada del 30 de juliol.
La llei considera corresponsable les famílies en el cas de trobar inapropiades les conductes dels menors i per això estima el càstig amb multes en casos de consum d’alcohol i drogues al carrer. La normativa també defensa que, a més d’haver-hi programes educatius i de prevenció, calen mesures dissuasives. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT