PUBLICITAT

Solidaritat per La Gavernera

Els diferents grups polítics s’uneixen per recaptar fons i destinar-los al centre d’acolliment

Per El Periòdic

Representants polítics durant la jornada.
Representants polítics durant la jornada. | ANA / T.N.

La pluja va començar a caure quan els primers polítics de les diferents formacions arribaven al restaurant McDonalds de l’Avinguda Meritxell. La cita era prou important per reunir una nodrida representació de grups parlamentaris que formen el Govern i l’oposició. La famosa empresa de menjar ràpid va organitzar la seva particular celebració del Dia Mundial de la Infància, encara que no hi va existir espai per colors polítics. Organitzats en diferents taules, els representants polítics de tots els colors i també del Govern anaven entrant. 
Cada hamburguesa consumida i peluix que es va facturar durant la jornada va anar dirigit a ajudar econòmicament el centre de La Gavernera, que té com a objectiu principal l’acolliment temporal de menors en situacions de risc. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va declarar que «és un acte més simbòlic que real, però qualsevol cosa que mostri que la classe política es preocupa per la gent és important. La Gavernera ens importa. Conecta amb la pobresa infantil i les prioritats de cada partit».
D’altra banda, la consellera general del DA, Sandra Codina, va afirmar que «si tothom fes el mateix es recaptaria prou per ajudar als nens. Nosaltres donem ajudes a través d’Afers socials, prenem nota i sabem que això no pot passar aquí. No podem passar penúries». 
Després d’unes setmanes on les dades del Departament d’Estadística van generar un fort terrabastall sobre el nombre de població en risc de pobresa, s’estudien fòrmules per millorar la situació. 
Per últim, Marc Magallón, conseller general dels Liberals, va detallar que «hi ha moltes maneres d’ajudar, aquesta és participativa. El Consell d’Infants que es fa al Consell General i a diverses administracions comunals és una gran mesura per ajudar als joves». 
Si la passada edició es va recaptar una quantitat superior als 2.300 euros i normalment s’aconsegueix arribar a uns números propers, els líders polítics esperen que enguany se superi la xifra passada. 
La jornada es van emmarcar dins dels múltiples diferents actes i esdeviments celebrats al llarg de la setmana amb motiu del Dia Universal de la Infància, on els drets dels infants han sigut objecte de debat i conversa entre població i polítics.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT