PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira i Vallnord aposten pels Jocs d’Hivern

Les estacions creuen que el projecte pel 2030 serviria per demostrar el potencial i el coneixement que té el Principat

Per Laura Cugat Ruiz

Les pistes de Grandvalira aquest cap de setmana.
Les pistes de Grandvalira aquest cap de setmana. | Grandvalira

Grandvalira i Vallnord-Pal Arinsal veuen amb bons ulls la possibilitat que Andorra formi part d’una candidatura conjunta per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona l’any 2030. És més, ambdues marques consideren que és una molt bona oportunitat per demostrar el potencial que té el país, expert en esports de neu a nivell internacional des de fa anys.

Per una banda, el director general de Grandvalira, Alfonso Torreño, subratlla que «tot el que sigui projecció dels Pirineus i de la neu del país és una molt bona imatge de portes enfora». El mateix ressalta que «quan vam començar a desenvolupar esdeveniments internacionals, una de les màximes del perquè ho fèiem era precisament per mostrar el potencial que teníem a Andorra perquè històricament, des del punt de vista internacional, es veien els Pirineus com unes muntanyes que estaven ‘allà baix’, que estaven bé per anar a esquiar i ‘ja està’». 

Per altra banda, el director de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Martisella, malgrat no comptar amb gaire informació sobre la candidatura, opina que «és un repte engrescador que a la vegada és un projecte integrador on sortirien guanyant tots els territoris dels Pirineus». Tot i això, el mateix remarca que «les infraestructures que s’habilitin o es facin han de tenir sentit, perquè no ens trobem que després de l’esdeveniment els espais es queden buits». Si es donés l’ocasió que Andorra acabés formant part de la candidatura, Martisella considera que el Principat pot aportar «la seva capacitat organitzadora, perquè nosaltres ja hem realitzat esdeveniments d’alt nivell mundial i tots els hem superat amb bona nota. També podem aportar un grau en coneixement sobre el turisme a la neu, ja que segurament som el país que té més quilòmetres de pista per habitant, més que de carretera, i això fa que un estat com el nostre pugui aportar molt en un esdeveniment d’aquest tipus». 

Pel que fa al possible impacte que podria provocar aquesta competició, Martisella apunta que «és un tipus d’esdeveniment que dona notorietat, tot i que el rendiment l’acabes tenint a mig-llarg temps. Estem veient que el nostre client va creixent en funció de les Copes del Món i les competicions de skyrunning. Les finals de la Copa del Món de Soldeu provoquen una imatge forta de la capacitat que té Andorra com a país i dels Pirineus a nivell global. Això es traduiria amb un major nombre de turistes, perquè els esdeveniments de primer ordre mundial s’associen amb una qualitat organitzativa, de serveis i d’infraestructures, elements que el turisme agraeix moltíssim». 

Pendents d’una nova reunió

El Govern va demanar a principis de febrer, durant una reunió amb el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya Gerard Figueras, una candidatura conjunta per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona l’any 2030, oferint les infraestructures de les Finals de la Copa del Món. Figueras va informar a EL PERIÒDIC aquest estiu que estaven pendents de convocar una reunió amb el nou Executiu aquesta tardor. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va dir que la situació de Catalunya estava alentint el procés que no depèn del Principat. Les investigacions al voltant de Figueras sumen incertesa. 

Gran cap de setmana d’esquí

Grandvalira va catalogar ahir com a molt positiu el balanç del primer cap de setmana de la temporada amb l’obertura parcial dels sectors Pas de la Casa i Grau Roig. L’estació va anunciar que no tancarà fins al 13 d’abril i comptarà amb 143 dies d’esquí, els mateixos que l’any passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT