PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els advocats del ‘cas BPA’ alerten de la ingerència de la Fiscalia al poder legislatiu

Les defenses veuen motius per obrir un expedient a Alberca i el fiscal adjunt

Per Lara Ribas

Els vuit advocats de la defensa expliquen l’acció conjunta, ahir.
Els vuit advocats de la defensa expliquen l’acció conjunta, ahir. | Maricel Blanch

Vuit dels advocats defensors de la primera causa del cas BPA van comparèixer ahir en roda de premsa per explicar el procediment que han instat de forma conjunta contra el fiscal general, Alfons Alberca, i l’adjunt, Borja Aguado, en tenir indicis que hauria contactat amb diversos consellers generals per introduir dues esmenes a la modificació del Codi de procediment penal. «Volem saber què ha passat i que tothom s’expliqui», va manifestar la lletrada Anna Solé tot insistint que «no volem retardar ni suspendre la represa del judici, sinó que pugui desenvolupar-se amb normalitat». 

Segons va explicar l’advocat Josep Anton Silvestre, han optat per recusar els dos fiscals perquè «si es confirma el que ha sortit publicat als mitjans de comunicació, estaríem parlant de dues faltes molt greus que serien motiu d’obriu un expedient disciplinari». Fonamentant-se en la Llei del Ministeri Fiscal, va concretar que Alberca «s’hauria valgut de la seva posició de fiscal per actuar davant de les administracions públiques i dels organismes jurisdiccionals». Tot i així, ara per ara descarten una querella perquè, en paraules de Solé, «ens trobem en un estat molt embrionari». Segons va constatar, no hi ha cap interès a presentar-ne una i volen limitar-se a denunciar la presumpta ingerència de la Fiscalia al poder legislatiu. 

Silvestre va recordar que els advocats defensen els seus clients i, per tant, dependrà d’ells realitzar una acció d’aquestes característiques. «A més, hi ha una cosa que es diu presumpció d’innocència», va recalcar. De tota manera, el lletrat va manifestar que «la separació de poders ha quedat molt en entredit i que, si cal, en un futur ho posarem en coneixement dels organismes internacionals».

PUBLICITAT
PUBLICITAT