PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La coalició de Govern estudia ara rebaixar la llum i el telèfon

DA, L’A i CC proposen analitzar-ho per a famílies amb menys recursos

Per Enric Revuelta

Raul Ferré amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
Raul Ferré amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. | Maricel Blanch

Els grups parlamentaris que conformen la coalició de Govern (DA, L’A i CC) han presentat una esmena a la moció presentada pel PS, en la qual es reclamava que el Govern encarregués als consells d’administració d’Andorra Telecom i FEDA un anàlisi per reduir «substancialment» les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia i comunicacions a partir de l’1 de gener del 2020. Al seu torn, els consellers Ferran Costa, Raul Ferré i Mònica Bonell han introduït un matís, que consisteix al fet d’instar l’Executiu a estudiar una rebaixa de les tarifes a les persones que pateixen dificultats econòmiques. Ara, el Govern s’haurà de pronunciar avui sobre aquesta proposta que es preveu que es debati en el ple del Consell General, que se celebrarà aquesta tarda.

El PS havia denunciat que les tarifes d’Andorra Telecom i FEDA són impostos encoberts als ciutadans d’Andorra. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, va afirmar recentment que els beneficis que obtenen any rere any per les societats les dues parapúbliques es destinen de forma íntegra a finançar els dèficits generats pel Govern, amb imports que se situen anualment entre els 30 i els 40 milions d’euros, per la qual cosa els va qualificar de taxes que penalitzen de forma «substancial els ciutadans» i a les persones amb menor nivell d’ingressos. El PS ha vingut alertant de la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies en els últims anys a causa sobretot de l’increment de l’habitatge, per la qual cosa han demanat al Govern que contempli resduccions en els paquets tant de la companyia telefònica com de l’elèctrica. 

Atesa l’aritmètica parlamentària, tot apunta que l’esmena presentada pels grups parlamentaris que donen suport a l’Executiu a la cambra tirarà endavant mentre que la proposta del PS molt probablement quedarà descartada. En la sessió d’avui al Consell també es debatrà, entre altres, sobre la presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum i sobre l’esmena a la totalitat del PS a la llei de mesures urgents en matèria sobre el lloguer de pisos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT