PUBLICITAT

Andorra la Vella

Congrés internacional de dones empresàries

Emprenedoria femenina i oportunitats d’obrir un negoci al Principat

Per Natàlia Mena

Una de les xerrades que es van realitzar durant la trobada a Andorra la Vella.
Una de les xerrades que es van realitzar durant la trobada a Andorra la Vella. | Andbank

El passat 28 i 29 de novembre es va celebrar el Congrés Internacional de Dones Empresàries de la mà de Catrus Capital (cambra de comerç catalano-russa) i Amer (Associació de dones empresàries rus parlants), organitzacions que tenen com a missió proporcionar recolzament professional per l’ obertura i funcionament d’una empresa, potenciar el lideratge femení i promoure el desenvolupament i la protecció jurídica a empresàries rus parlants a Espanya i Andorra.

Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració del Govern d’Andorra, Turisme d’Andorra i Iniciativa Actua.

L’objectiu d’aquest dos dies va estar en posar en valor el posicionament positiu de l’emprenedoria femenina, la cerca d’idees úniques, la motivació i l’intercanvi de coneixements i experiències. Oferir de primera mà informació i possibilitats d’obertura d’un negoci al país, comptes bancàries, fiscalitat i tipus de residència, així com el turisme van ser els eixos principals que es van tractar en les diferents ponències i conferències. També va haver-hi temps per sessions de networking professional amb format B2B i workshops.

Van participar autoritats i representants de l’elit política com Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella; i Marc Galabert, secretari d’estat de diversificació, economia i innovació, així com inversores, empresàries i CEO.

També cal destacar com a invitats autoritats de l’ambaixada i el consolat de Rússia, del Centre de Ciència i Cultura russa, així com líders empresarials d’Andorra, Espanya, França, Rússia, Kazajistan i Israel, entre d’altres països.

Andorra és un dels principals estats per atraure capital estranger i la creació de nous negocis. Segons l’International Living Index el Principat ocupa el 25è lloc entre tots els països amb més facilitats per fer business, mentre els bancs estan inclosos en el top 20 més fiable del món.

La qualitat de vida, seguretat jurídica i registre ràpid d’empreses són alguns dels atractius que ofereix aquest país. També cal destacar que està en la llista dels majors centres de turisme Europeu, conegut per les seves pistes d’esquí, complexes de spa i shopping, que ofereixen una gran selecció de productes per tots els gustos i pressupostos, des d’ exclusives boutiques fins els emblemàtics centres comercials.

Concretament Andorra la Vella una ciutat dinàmica, atractiva i amb singularitat, ha estat l’escollida per dur a terme aquesta iniciativa que ha reunit a més de 100 participants, que no han volgut perdre’s aquesta trobada, que a més contava amb un programa cultural i d’oci molt atractiu per acabar d’aprofundir en el coneixement del país.

L’ èxit de participació i convocatòria d’aquesta edició fa pensar en una reedició cara al 2020, els organitzadors Alexander Dmitrenko, president de la cambra de comerç catalano-russa (Catrus), i Anastasia Shikareva presidenta de ‘Associació de Dones Empresàries rus parlants (AMER), es mostren satisfets de com han transcorregut les jornades i valorant molt positivament l’ acollida del Principat aquest esdeveniment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT