PUBLICITAT

Els hotelers preveuen fregar el ple d’ocupació per la Puríssima

La xifra arriba al 85% mentre que el Departament de Mobilitat espera l’entrada al país de 43.000 vehicles

Per El Periòdic

| MARICEL BLANCH

El sector hoteler estima una ocupació d’entre el 80 i el 90% per aquest Pont de la Purísima, mentre que el Departament de Mobilitat del Govern calcula que arribaran 43.000 vehicles al país, repartits entre 32.000 espanyols i 11.000 francesos.
En aquesta línia, des de l’associació Unió Hotelera afirmen que «Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, La Massana i Ordino podrien arribar a presentar una ocupació del 90%, i en el cas de Encamp i Canillo, es xifra en un provisional 80%».
D’altra banda, la presidenta d’Autèntics Hotels, Cristina Canut, declara que «els hotels del centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany estan tots plens».
Sobre el perfil de turista que vindrà al país durant aquest cap de setmana, Canut comenta que «parlem de gent que principalment ve d’Espanya, França, Rússia i Anglaterra. És un turisme de proximitat que ve a comprar els regals de Nadal i avançar la feina com el cap de setmana passat amb el Black Friday, però també trobem persones que venen amb l’objectiu de esquiar, s’allotgen a parròquies més altes i acaben comprant productes al centre per la tarda. És una combinació de parelles, famílies i grups de amics».
En aquest sentit, l’obertura de totes les pistes d’esquí del territori ajuda al fet que els turistes tinguin ganes d’estrenar la neu i estimula el sector hoteler i de retruc, l’econòmic. 
Canut també parla de la despesa que pot deixar el visitant al Coprincipat «el turisme d’hivern és de més qualitat que el que ve a l’estiu ja que esquiar és car i més a prop de Nadal». 
Per la seva part, el Departament de Mobilitat va facilitar les seves dades de previsió pel Pont de la Puríssima aquesta setmana on, amb motiu de la gran quantitat de vehicles que s’esperen, s’espera que augmenti la densitat del trànsit al país tant en l’entrada i la sortida per la frontera hispanoandorrana com per la francoandorrana en el cas de les entrades. 
D’aquesta manera, el Govern calcula que si bé el divendres l’hora més feixuga per sortir en direcció Espanya se situarà de les 17:00 a les 20:00, dissabte i diumenge s’ampliarà de les 15:00 a les 18:00 en direcció França.

PUBLICITAT
PUBLICITAT