PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cues de fins a 14 quilòmetres per entrar des de Catalunya

Alguns pàrquings del país van assolir el ple durant el dia d’ahir

Per El Periòdic

Cotxes a l’N-145, ahir.
Cotxes a l’N-145, ahir. | RàdioSeu

L’inici del pont de la Puríssima va estar marcat per les intenses retencions. La frontera hispanoandorrana va registrar ahir  fins a 14 quilòmetres de cua per entrar al Principat des de primera hora del matí. El Departament de Mobilitat i el Servei Català del Trànsit van informar del trànsit dens a l’N-145 i posteriorment a la CG1, concretament a Sant Julià de Lòria. La circulació es va complicar en moments puntuals a causa de la forta afluència de vehicles i també per un accident que va tenir lloc a Ribera d’Urgellet, a la C-14, on es va haver d’habilitar un pas alternatiu. En determinades hores del matí, els vehicles ja es quedaven aturats a la zona de Castellciutat i a la tarda també es van registrar episodis de trànsit dens des del Principat fins passada la Seu d’Urgell. Durant la jornada d’ahir també es van produir retencions a dins del Principat, concretament a la CG3, a la Massana, i també a la CG2, a l’altura de Canillo, amb una forta presència de vehicles que retornaven de les pistes d’esquí. 

A la tarda, també es va produir trànsit dens a la CG1, per sortir per la frontera del riu Runer. Des de Mobilitat ja havien apuntat que durant aquest cap de setmana entrarien al país un total de 43.000 vehicles. Alguns aparcaments a la zona de les parròquies centrals estaven complets. Per avui també es preveuen retencions al matí entre les 8 i la 1 del migdia per entrar per la frontera francoandorrana i de les 10 del matí  fins a les 2 de la tarda pel riu Runer. De cara a demà, també es preveuen retencions per entrar, però amb menys mesura. Està previst que les fortes cues es registrin a la tarda, per sortir del país coincidint amb la fi del pont. En el cas de la frontera francoandorrana, el trànsit dens està previst que es produeixi entre les 3 i les 6 de la tarda mentre que per la frontera espanyola s’haurien de registrar entre les 5 de la tarda i les vuit del vespre. En tot cas, es recomana anticipar la tornada ja que és probable que ja es produeixin episodis intensos de cues a partir del matí. 

Des del departament de Mobilitat es va treballar sobre aquestes previsions i, a banda de les fortes cues, no hi van haver incidències rellevants. L’arribada de vehicles, però, va coincidir amb la presència del trànsit habitual i dens en algunes hores del dia, atès que al Principat ahir era dia laboral. Les nevades primerenques i l’obertura de les estacions són un atractiu més per als visitants que provenen d’Espanya i de França. Durant la jornada d’avui, el Pas de la Casa també espera tenir una bona afluencia de visitants francesos, en una setmana marcada per la vaga masiva de dijous contra la reforma de les pensions d’Emmanuel Macron al país veí i que també va tenir repercussió a la localitat encampadana.Des del Departament de Mobilitat es va informar que ja es treballava amb una forta previsió d’entrada de vehicles per al cap de setmana i que les cues d’ahir van anar «fluïnt». Durant aquests tres dies de pont, els comercials també esperen fer revifar les vendes i que els compradors anticipin les seves adquisicions abans de les vacances de Nadal. La Unió Hotelera té previst fregar el ple d’ocupació, amb un 92% de les habitacions reservades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT