PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les negociacions amb la UE es restabliran el 3 de febrer

L’agenda per a l’Acord d’Associació preveu l’anàlisi de 21 dels 25 annexos

Per El Periòdic

El ministre de Presidència, Eric Jover, durant la roda de premsa.
El ministre de Presidència, Eric Jover, durant la roda de premsa. | SFGA/JAViladot

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va informar el Govern de l’agenda prevista per al 2020 quant a les negociacions amb la UE. En la trobada mantinguda entre el SEAE i la Missió d’Andorra davant la UE el passat dimarts 3 de desembre, es va acordar un calendari de sessions per al 2020 i es va assignar a cadascuna de les sessions un contingut predeterminat. D’aquesta manera, els tècnics andorrans distribuiran les tasques de preparació dels documents de posició entre els referents andorrans de cada matèria. El calendari previst està subjecte a les modificacions que requereixi la mateixa negociació. 

D’aquesta manera, es preveuen sessions de treball entre el 3 i el 6 de febrer, el 23 i el 27 de març, del 8 a l’11 de juny, i sessions al mes de setembre i al desembre (amb dates a determinar). Els negociadors europeus estudiaran organitzar una missió tècnica específica addicional sobre la Lliure Circulació de Persones (LCP), un cop la delegació andorrana hagi tramitat el primer document de posició sobre LCP.
Es preveu que en les diferents sessions programades s’analitzin 21 dels 25 annexos del cabal de la UE referents a aspectes sanitaris, agricultura i transports, els referits a audiovisuals, telecomunicacions i protecció de drets, els d’energia, medi ambient, estadística, duanes, seguretat social, llibertat d’establiments, serveis en general, propietat intel·lectual, protecció al consumidor i diferents aspectes del comerç, certificacions, contractació pública o serveis postals, així com la sessió especial esmentada sobre LCP.

Així, la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus coordinarà els treballs de preparació dels documents de posició necessaris a la presentació de la posició inicial d’Andorra en cadascun dels annexos, identificant les adaptacions necessàries per poder complir amb els preceptes previstos en les normes de la UE, tenint en compte les especificitats d’Andorra. També procedirà a informar els referents de cada Departament i entitats públiques relacionades amb els continguts dels diferents annexos i de les dates que caldrà que es reservin per viatjar a Brussel·les.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT