PUBLICITAT

Andorra la Vella

Presó provisional per al mestre del María Moliner acusat d’abusos

L’ambaixador Àngel Ros demanarà que li obrin un expedient

Per Elisabet Cortiles

La façana del Col·legi María Moliner.
La façana del Col·legi María Moliner. | MARICEL BLANCH

El professor del centre escolar María Moliner acusat de presumptes abusos sexuals a menors va ingressar ahir de manera provisional al centre penitenciari de la Comella per ordre de la batlle de guàrdia. Segons van explicar fonts policials, el nombre de denúncies han augmentat a cinc i també va puntualitzar que durant la detenció i el posterior escorcoll del domicili es van endur material informàtic de l’acusat per investigar el cas.

L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, va detallar a EL PERIÒDIC que «tenim constància que l’home va ingressar a la presó a primera hora de la tarda, tot i que no va ser el Govern qui ens ho va comunicar formalment».
 

Àngel Ros: «Un cop tinguem confirmació d’Exteriors de l’estat de l’acusat, demanarem a Educació que obri un expedient»

Per aquest motiu, Ros va demanar al Ministeri d’Exteriors espanyol que «enviés una nota oficial, informant-nos de l’arrest de l’home de 32 anys i detallant la seva acusació». Després d’aquesta formalitat, «ens posarem en contacte amb el ministeri d’Edudació espanyol per obrir-li un expedient a l’acusat», assegurava Ros. «Un cop sapiguem quins són els càrrecs dels que se l’acusa i la situació en la que es troba el pres, decidirem quin serà el següent pas, però el més lògic és que aquesta persona sigui jutjada a Andorra», afegia Ros. 

Reunió amb els docents/ L’ambaixador espanyol també va explicar que dimarts passat es va reunir amb els 80 professors de l’escola Maria Moliner per escoltar-los i saber els seus neguits. «Amb les  famílies dels nens afectats no hi tinc contacte. De fet, per qüestions del dret a la intimitat, no conec la seva identitat. És el director del centre qui manté relació amb ells», admetia Ros. 

PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA / Malgrat tot, des de l’ambaixada demanen alhora que es preservi el dret del docent a la presumpció d’innocència i manifesten «la plena confiança» amb les autoritats policials i judicials andorranes. El professor impartia docència al María Moliner des de principis d’any i anteriorment havia estat fent classes als Estats Units.

L’arrestat havia passat tots els controls administratius i tècnics per exercir de professor al Principat. Quedarà arrestat a La Comella a l’espera de judici. La detenció de l’home, que va estar retingut gairebé 48 hores, es va produir dimarts a la tarda. El cas ha provocat commoció dins de la comunitat educativa i en el sistema educatiu espanyol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT