PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Audiència Nacional valora demanar un nou informe del capital dels Pujol

Sorgeix la hipòtesi que la família podria seguir ocultant diners a l’exterior

Per El Periòdic

Jordi Pujol i Marta Ferrussola anant a declarar per la fortuna a Andorra.
Jordi Pujol i Marta Ferrussola anant a declarar per la fortuna a Andorra. | Albert Bertran

Segons va publicar ahir el mitjà digital Vóxpopuli, s’ha obert la hipòtesi que la família Pujol pugui tenir fortunes amagades a l’exterior en testaferros, segons consta en un escrit del 28 de novembre dirigit a la Sala Penal de l’Audiència Nacional. Aquesta informació prové d’una sospita de la mà de la tinent fiscal d’anticorrupció, Belén Suárez. El mitjà valora en una quantitat de 290 milions d’euros el total que podria estar amagat a l’estranger. Cal recordar que el 2010 es va descobrir que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va amagar diners en una entitat bancària andorrana. Ara serà l’Audiència Nacional la que haurà de decidir si encarregar a l’Agència Tributària un informe sobre la fortuna amagada dels Pujol, una decisió que tal com constata l’article, podria retardar encara més la instrucció de la causa que es va iniciar el desembre de 2012. 

Tal com apunta el mitjà online, una prova que constata que els Pujol podrien seguir utilitzant a tercers per ocultar el seu patrimoni, seguint el que dictamina el Ministeri Públic, és la manca de col·laboració de les autoritats de Liechtenstein, ja que aquestes es neguen a subministrar informació, tal com es lamenta la tinent fiscal d’anticorrupció. 

La sospita dels fons que tenia Jordi Pujol al Principat prové del fet que el mateix no va incloure els diners dels quals era titular a un banc andorrà en la quantia declarada a la Hisenda espanyola, que va figurar incompleta, explica Suárez. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT