PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alt tribunal torna a rebutjar el desbloqueig dels comptes de Miquel

L’òrgan considera que el recurs no presenta contingut constitucional

Per El Periòdic

L'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, es dirigeix a la Seu de la Justícia.
L'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, es dirigeix a la Seu de la Justícia. | Maricel Blanch

El Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’empara interposat per la representació processal de Joan Pau Miquel contra els autes dictats per la Secció d’Instrucció Especialitzada 1 de la Batllia, el Tribunal de Corts i la Sala Penal del Tribunal Superior que acordaven el bloqueig, el control de moviments i l’embargament dels comptes de l’exconseller delegat de BPA i de les seves societats. 

Si bé el recurrent al·legava que s’havien vulnerat els seus drets a la jurisdicció, a obtenir una decisió fonamentada en Dret i a la presumpció d’innocència, l’alt tribunal va respondre, en l’aute publicat ahir al BOPA, que no admetia el recurs d’empara «per falta manifesta de contingut constitucional». Concretament, l’òrgan judicial especificava que «en fase instructora i en matèria de mesures cautelars, la presumpció d’innocència existeix però no es pot considerar contradita per les actuacions que es practiquin». A més, entre d’altres, incidia que el dret a la jurisdicció s’integra en el dret a obtenir una resolució motivada i, en el cas que ens ocupa, «la resolució conté els elements i les raons de judici que permeten conèixer quins han estat els criteris jurídics que fonamenten la decisió». 

Agilització del ‘cas Landstreet’

D’altra banda, el TC va admetre a tràmit, tot i que sense efectes suspensius, el recurs d’empara interposat per la representació processal de Juan Marco Masson, que es queixava de la inactivitat de la justícia en el cas Landsreet, una de les causes de BPA. De fet, el Constitucional demana a la Batllia que resolgui la seva petició «en el termini més breu possible».

PUBLICITAT
PUBLICITAT