PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a quatre quilòmetres de cua per accedir al Principat

Les retencions de sortida a la tarda arriben més enllà del supermercat Sant Eloi

Per El Periòdic

Els vehicles fan cua per creuar la duana andorrana.
Els vehicles fan cua per creuar la duana andorrana. | Maricel Blanch

La circulació durant el dia de Sant Esteve va ser especialment densa entre les onze del matí i les tres de la tarda per accedir al Principat i entre les quatre de la tarda i les nou del vespre per sortir-ne. Segons van informar des de Mobilitat, la cua d’entrada a Sant Julià de Lòria va arribar a allargar-se fins a quatre quilòmetres, des de la rotonda que permet desviar-se cap al túnel de la Tàpia fins pràcticament la frontera hispanoandorrana.

Aquestes retencions van començar al voltant de les dotze del migdia i no van desaparèixer fins més enllà de les tres. I, de fet, tots els vehicles que accedien al Principat ja s’havien vist afectats per les aturades d’efecte acordió a l’alçada de la Seu d’Urgell entre les 11.30 i les 14.10 hores. Tot i acabar-se esvaint, a la tarda encara van registrar-se cues de fins a dos quilòmetres per superar Sant Julià. 

La cua de vehicles per sortir del país va durar prop de cinc hores, fins més enllà de les vuit del vespre

Pel que fa a la sortida, en canvi, durant el matí va ser fluïda i sense incidències destacables, mentre que a partir de les 16.00 h van començar a produir-se les primeres aturades, que primer arribaven al centre comercial del Punt de Trobada però després van anar-se allargant fins al de Sant Eloi i inclús la població de Sant Julià, de manera que van registrar-se fins a tres quilòmetres de cua. Tot i que va haver-hi cua bona part de la tarda, cap a les vuit del vespre ja era de 2,5 quilòmetres i va continuar disminuint malgrat que força a poc a poc.

Tal com van detallar des de Mobilitat, les retencions van produir-se a la frontera amb Espanya, mentre que a la francoandorrana va haver-hi normalitat al llarg de tot el dia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT