PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les cues d’entrada al Principat arriben fins a la Seu d’Urgell

Les retencions van durar tot el matí i van sumar fins a 9 quilòmetres en sentit nord

Per El Periòdic

Els vehicles fan cua al seu pas per Sant Julià.
Els vehicles fan cua al seu pas per Sant Julià. | Maricel Blanch

L’accés al Principat durant la jornada d’ahir va ser especialment lent durant el matí, ja que des de les 9.30 hores ja van començar-se a produir les primeres retencions que en algun moment van arribar a sumar nou quilòmetres de cua fins arribar a la rotonda de sortida de la Seu d’Urgell i no van desaparèixer fins passades les tres de la tarda. Segons van informar des de Mobilitat, també van registrar-se noves aturades en sentit nord a l’entrada de Sant Julià de Lòria a partir de les 10.25 hores, amb cues de fins a quatre quilòmetres que van arribar a la frontera, i no van esvair-se fins gairebé les vuit del vespre. Pel que fa a la banda francesa, l’entrada pel Pas de la Casa va registrar lleus retencions entre les 12.40 i les 13.15, però després ja no va patir més incidències durant la resta del dia. 

Baixada de pistes

L’altre moment complicat del dia va ser a partir de les quatre de la tarda coincidint amb el tancament de les estacions d’esquí i el desplaçament dels cotxes cap a les parròquies centrals. Concretament, les retencions van produir-se a l’entrada nord de Canillo, Encamp i la Massana i no van desaparèixer fins més enllà de les vuit del vespre. Des de Mobilitat, també van fer esment a la circulació densa per creuar les Bordes d’Envalira, Soldeu i El Tarter entre les cinc i les set de la tarda per la concentració de cotxes que abandonaven els camps de neu al mateix temps. De tota manera, la majoria de vehicles van quedar-se al país, ja que la sortida del Principat va ser fluïda durant tota la tarda a excepció d’entre les 16.00 hores i les 17.00. 

Positiu en la taxa d’alcoholèmia

Just el dia abans a les vuit del vespre un vehicle amb matrícula andorrana va accidentar-se a l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma. El conductor, un resident de 70 anys, va resultar ferit però de seguida va ser detingut en donar 1,89 g/l en el control d’alcoholèmia que la Policia va efectuar-li posteriorment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT