PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 100.000 vehicles registrats la primera setmana de vacances

Bonell assegura que és «l’habitual» però no descarta superar les expectatives

Per El Periòdic

Cua de cotxes al carrer de la Unió.
Cua de cotxes al carrer de la Unió. | Maricel Blanch

Més de 100.000 vehicles ja han entrat al Principat durant aquesta primera setmana de vacances. Tot i que representen més de la meitat dels que hi havia previstos entre el 23 de desembre i el 6 de gener de l’any següent, el cap d’Àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va indicar que «estem dins del previst, ja que el període més fort és entre Nadal i Cap d’Any». De tota manera, no va descartar que es pugui arribar a superar la xifra que s’havia apuntat a inicis de temporada.

De fet, Bonell va precisar que a partir del dia 2 els vehicles francesos minvaran perquè ja tornen a treballar, de manera que la densitat de circulació es concentrarà a la banda espanyola, on s’allargarà fins al dia de Reis. «Tot i així, com que cau en dilluns, és molt probable que la majoria de gent avanci la tornada al dissabte o al diumenge», va apuntar el cap d’Àrea de Mobilitat. 

Pel que fa a la circulació a l’interior del país, Bonell va admetre que és «molt difícil» agilitzar el trànsit perquè la gent puja a les pistes d’esquí a la mateixa hora i, com que fa bon temps, allarga la seva estada fins a l’últim moment. «El trànsit s’alenteix molt, però no arriba a col·lapsar», va precisar tot remarcant que l’ocupació d’aquests dies és altíssima. 

De fet, els hotels freguen pràcticament el ple. Des d’Autèntics Hotels, la seva presidenta, Cristina Canut, va explicar que a principis de novembre ja havien omplert pràcticament tots els dies de vacances. Malgrat assenyalar que «ja és l’habitual d’aquesta època», Canut va voler destacar que el client que ve per festes «és molt bon client perquè té diners i ve a esquiar i a comprar». De tota manera, confia que un cop acabades les vacances no succeeixi com l’any passat i la gent continuï pujant almenys els caps de setmana. «Necessitem neu per poder fer una bona temporada d’hivern», va concloure.

PUBLICITAT
PUBLICITAT