PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’accés pel riu Runer registra cues de fins a 14 quilòmetres

174.000 vehicles entren al país entre el 23 de desembre i el 2 de gener

Per El Periòdic

Cua de vehicles a l’entrada del Principat.
Cua de vehicles a l’entrada del Principat. | MARICEL BLANCH

La carretera d’accés a Andorra per la frontera del riu Runer va registrar ahir cues de fins a 14 quilòmetres, en concret des de la Seu d’Urgell fins a Sant Julià de Lòria, segons va informar ahir el departament de Mobilitat a Europa Press. En aquest sentit, no ha estat fins al migdia on les retencions s’han reduït fins als nou quilòmetres, d’uns cinc quilòmetres fins la duana i altres quatre ja en territori andorrà. Així mateix, Mobilitat també va registrar tràfic dens per la frontera francoandorrana amb retencions que van oscil·lar entre els dos i tres quilòmetres. De totes maneres, la circulació es va mantenir densa durant tot el dia de  manera pràcticament ininterrompuda.

Balanç de dades durant el Nadal

D’altra banda, el departament de Mobilitat va informar a través dels seus canals de comunicació que més de 174.000 vehicles van entrar al país entre el 23 de desembre i el 2 de gener, una xifra que supera amb escreix les previsions del departament. Així doncs, l’important volum de trànsit d’entrada a Andorra ha estat a l’ordre del dia durant aquestes festes de Nadal que, fins a data d’ahir, se salden amb 110.650 vehicles per la banda hispanoandorrana i 63.389 per la francoandorrana.

Les dates de les festivitats, el bon temps i les condicions favorables de les pistes d’esquí van ser els factors que han propiciat l’important gruix de visitants al Principat. En aquest sentit, el dia de més afluència per la frontera del riu Runer va ser el divendres 27 de desembre, on va registrar-se l’entrada de 14.203 vehicles. Del costat francès, el dia de més afluència va ser el dissabte 28 de desembre, on va registrar-se l’entrada de 8.697 vehicles. Finalment, pel que fa a la sortida, es preveu que el diumenge 05 de gener sigui un dels dies concorreguts a la carretera.

Un cotxe bolca al Tarter

Ahir a la tarda es va produir un accident a la CG-2, a l’alçada d’El Tarter, i el turisme implicat va bolcar a un dels costats de la via sense haver de lamentar danys personals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT