PUBLICITAT

Andorra la Vella

Escàs suport en la protesta contra l’inhabilitació de Torra

Gordillo no descarta fer una nova concentració «amb més temps»

Per Adrià Esteban

Concentració a la plaça The Cloud.
Concentració a la plaça The Cloud. | MARICEL BLANCH

Un total de 15 persones van concentrar-se ahir a la nit a la plaça del The Cloud en resposta a la crida que va fer l’ANC d’Andorra per protestar contra la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i l’eurodiputat, Oriol Junqueras. 

Tot i que l’associació ja havia difós a les xarxes la seva voluntat per mobilitzar-se en cas de confirmar-se la suspensió del càrrec de Torra, no va ser fins a un quart de set de la tarda que la Junta Electoral Central espanyola (JEC) es va pronunciar per deixar sense efectes al president de la Generalitat. Tot plegat, va deixar sense gaire marge de maniobra a la coordinadora de l’associació, Roser Gordillo, qui va reconèixer que «ha sigut tot molt precipitat». «Ja suposàvem que passaria això però com que nosaltres l’hem convocat el que no podem fer és no assistir», va afegir. Per aquest motiu, Gordillo va afirmar que «veurem si la setmana que ve podem fer una concentració amb més temps i tot més ben planificat».

En relació a la decisió del JEC, Gordillo va opinar que «és una vergonya més i un ridícul més per Espanya. No es cansen de fer el ridícul». «Espanya té tota la democràcia segrestada, no només Catalunya. Avui ens toca a nosaltres i demà potser seran els bascos o els valencians. Això és una dictadura encoberta».

Pel que respecta al posicionament del Govern, la coordinadora de l’ANC va reiterar que «no volem que faci un esforç que no li pertoca. Nosaltres respectem i entenem perfectament la postura que té el Govern d’Andorra». 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT