PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Copa del Rei, un somni cada vegada més real

El MoraBanc Andorra no dona opcions al poderós Saragossa

Per Miquel López-Egea

Nacho Llovet, avui.
Nacho Llovet, avui. | ACB Photo - Albert Martín

El MoraBanc Andorra ja acaricia la seva participació en la Copa del Rei i avui ha firmat un gran paper contra el poderós Casademont Saragossa, colíder de la Lliga Endesa, després de sentenciar el partit en el tercer quart, en un matx en el qual els andorrans han tingut encert i han estat tota l’estona per davant a l’electrònic, de manera que s’han imposat de manera brillant per 106 a 78 amb 17 triples, el rècord del club. Si s’imposen al BAXI Manresa, ho tindran assegurat.

El club tricolor ha fet un principi de partit impecable i s’ha posat per davant des dels primers instants, imposant un ritme fort, trobant encert i rebot. Els aragonesos han treballat de valent però els del Principat, conscients del que tenien al davant, han fet una defensa molt forta per ampliar distàncies, anotant amb facilitat, sortint al contraatac i podent córrer fins a aconseguir 10 punts d’avantatge a l’electrònic, de manera que després de castigar el rival a cop del triple, el quart ha acabat amb un 25 a 16, sense oferir opcions i sense poder fer circular la pilota amb comoditat.

En el segon quart, els rivals han sortit a la pista més endollats i retallant distàncies fins als tres punts de diferència. Però els del Principat han respost a la meitat d’aquest i s’han recuperat després d’aquest augment d’intensitat dels saragossans, aconseguint, fins i tot la màxima del partit (36-25 quan faltaven 4,46 minuts per acabar l’enfrontament). Els andorrans han sabut plantar cara i seguir ampliant distàncies, treballant fort i arreglant les petites errades, encara que els aragonesos no s’han desconcentrat i han tornat a retallar distàncies. Però quan ho han fet, el MoraBanc no ha abaixat els braços. Finalment, després d’un gran estira-i-arronsa, d’atacs i de respostes ràpides, els del Principat han marxat al descans amb un 46 a 40 gràcies al bon encert.

A la represa, el Saragossa ha començat anotant quatre punts en un instant i han retallat les distàncies fins a dos punts. Però els d’Ibon Navarro han fet màgia, de manera que han aprofitat totes les errades per poder tornar a marxar a l’electrònic. Ha estat la tercera vegada que s’han escapat al marcador, aquesta vegada, gràcies a una autèntica exhibició de Frantz Massenat i de David Walker. Així, la tercera és la bona, de manera que després de seguir donant guerra, el resultat quan faltaven deu minuts pel final era de 73 a 59 després de volar al Poliesportiu.

Molt havia de fallar el MoraBanc per perdre el partit, de manera que el darrer quart ha començat amb Massenat en la seva mateixa bona línia, tot i que els rivals han intentat retallar les distàncies. Però ha quedat en res perquè els andorrans no només no han fallat sinó que han sabut fer un pas endavant quan els aragonesos l’han fet també, amb Senglin que s’ha apuntat també a una nova festa dels tricolor i que ha posat el 91 a 72 a l’electrònic a falta de 3,50 per acabar l’enfrontament. Amb molta confiança i amb el partit ja sentenciat, els del Principat han acabat de destrossar al Casademont Saragossa i ha guanyat per 106 a 78.

Porfi Fisac: “Han guanyat pel seu grau d’il·lusió i necessitat”

El tècnic del Casademont Saragossa, Porfi Fisac, ha explicat enfadat que el MoraBanc ha guanyat pel “seu grau d’il·lusió i necessitat”. “Ens han guanyat amb el seu plantejament des del principi, han estat on volien estar i Ibon Navarro ha liderat des de la banqueta. Hem jugat a ratxes però ells han estat millor”, ha afegit.

Ibon Navarro: “Teníem la necessitat i el desig de guanyar”

L’entrenador del MoraBanc ha comentat que “hem fet un dels partits més complets a casa contra un dels millors de la competició, que ho han demostrat estant a on estan”. “Hem estat capaços de respondre a tots els seus intents de trencar el marcador, amb contraatacs i bones defenses. Hem mantingut el bon ritme”, ha assegurat i ha remarcat que el nivell de “la competició és molt alt, quan s’han deixat una mica hem aprofitat per agafar una diferència important en l’average”. “L’alegria del Poliesportiu ha estat el millor del partit”, ha manifestat i ha recordat que “hem de guanyar a Manresa però és molt difícil”. “No volem parlar d’aquest equip fins dijous perquè dimecres comença el Top16, on volem repetir el que vam fer la temporada passada, encara que és molt difícil”, ha reiterat i ha destacat que “teníem la necessitat i el desig de guanyar, aquesta hauria de ser la diferència”.

També ha puntualitzat que “sabem els problemes que tenim sense Moussa Diagne, estem fent molta feina durant la setmana per solucionar-ho” i ha afegit que “no es pot comparar” amb la situació que l’equip va viure a Madrid. “És injust jutjar a l’equip pel partit a Madrid, l’hem oblidat perquè no és veritat”, ha conclòs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT