PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França negocia el cobrament de les multes de vehicles andorrans

L’Executiu gal es va reunir amb Rossell per assolir acords

Per El Periòdic

Diversos vehicles amb matrícula andorrana circulen per la carretera.
Diversos vehicles amb matrícula andorrana circulen per la carretera. | MARICEL BLANCH

El Govern de França vol posar fi a la permissivitat dels conductors andorranes que excedeixen la velocitat permesa en les carreteres gal·les.Segons va informar el digital francebleu, el delegat interdepartamental per a la seguretat vial francesa, Emmanuel Barbe, va visitar recentment el Principat per iniciar negociacions que avancin en la línia de poder cobrar les multes comeses per vehicles amb matrícula andorrana. 

Així doncs, Barbe va conversar amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, per tractar d’arribar a un acord que permeti facilitar un intercanvi d’informació i, conseqüentment, poder identificar –un cop tornin a circular pel país– als titulars dels vehicles que han comès qualsevol delicte per tràfic, un conveni que França ja disposa amb tota la resta de països de la Unió Europea. Per aquest motiu, Barbe es va mostrar optimista per assolir un acord tot i que va assegurar que caldrà superar «obstacles legals bastant complexos». En qualsevol cas, el delegat interdepartamental per a la seguretat vial francesa va afirmar que «França mantindrà la pressió durant les negociacions».

«Aquest problema ha de ser abordat. No hi ha cap raó per la qual els conductors, pel simple fet de tenir una matrícula andorrana, puguin saltar-se les normes de trànsit. El ministre de l’Interior, Christophe Castaner, té la ferma convicció de concloure amb èxit aquest dossier», va sostenir Barbe. En aquest sentit, el portal informatiu va assegurar que durant el 2018 la gendarmeria francesa va deixar de recaptar prop de 20.000 multes fruit de sancions a vehicles andorrans, motivats principalment per excessos de velocitat a les zones de l’Arieja i l’Alta Garona.

La reputació dels conductors andorrans no és precisament bona, raó per la qual la iniciativa de l’Executiu gal sembla acollir-se amb bons ulls entre algunes de les administracions concernides. Un d’aquests exemples és l’alcalde de Portè, Jean Ribot, qui va considerar que «els radars no impressionen als andorrans. Alguns fins i tot es diverteixen exhibint-se al saber que no pagaran les multes». En la mateixa línia també es va expressar l’alcalde de Porta, Marius Hugon, qui va afirmar que «alguns dels qui porten cotxes luxosos condueixen com a bojos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT