PUBLICITAT

López afirma que el sistema democràtic està «malalt»

El PS demana reformes estructurals per canviar la participació electoral

Per El Periòdic

Pere López, en un acte amb mitjans de comunicació.
Pere López, en un acte amb mitjans de comunicació. | PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va catalogar l’augment de l’abstenció obtinguda en les últimes eleccions comunals de «situació alarmant i simptomàtica de l’estat de malaltia del sistema democràtic andorrà» i va entregar una pregunta oral al Govern per tractar de conèixer quina valoració fa l’Executiu. 

En aquest sentit, el PS també va aprofitar per proposar al Govern la possibilitat d’obrir un ampli període de reflexió conjunt a través de la creació d’una comissió de treball entre la classe política i la ciutadania amb l’objectiu final «d’estudiar i avaluar la necessitat de realitzar canvis estructurals importants en el nostre sistema polític i democràtic» davant de l’abstenció recollida en les últimes eleccions comunals del passat 15 de desembre.

D’aquesta manera, López reconeix el descontentament del PS respecte de les dades de participació de les darreres eleccions i afirma que «marquen una tendència que es va incrementant cada cop que celebrem eleccions al país». 

D’altra banda, el president del grup parlamentari també va detallar que «hi ha elements estructurals al nostre sistema polític que fan que els ciutadans es vagin allunyant cada dia més del que és l’activitat política». Per últim, López va afirmar que «no podem mantenir aquesta tendència perquè estem a punt d’arribar al 50% en alguns casos i en d’altres, com a Andorra la Vella, ja hi hem arribat i superat aquesta xifra».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT