PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quasi un miler d’alumnes participen en el concurs Whatsapp relats

Els participants tindran una hora per escriure un microconte

Per El Periòdic

Cartell del concurs.
Cartell del concurs. | El Periòdic

Més de 900 alumnes, que representen quinze centres escolars, vuit d’ells d’Andorra i set de diversos indrets de les comarques dels Pirineus, participen avui en el concurs de relats breus WhatsApp relats. La proposta pretén fomentar les bones pràctiques amb el mòbil, la creativitat i les relacions amb els territoris veïns i s’adreça a estudiants de quart curs de segona ensenyança i nivell equivalents.

Per primera vegada s’hi adhereixen l’escola andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino, el col·legi Sant Ermengol i el col·legi Sagrada Família. Els altres centres docents que hi participen des d’anys anteriors són les escoles andorranes d’Encamp i Santa Coloma, el Lycée Comte de Foix, el col·legi espanyol María Moliner i l’Àgora International School.

La iniciativa, que arriba a la seva quarta edició, està organitzada conjuntament pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, l’Associació del Llibre del Pirineu i el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya. A més, hi col·laboren altres entitats com l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’institut per al desenvolupament i la promoció de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa), així com el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Bases de funcionament

Avui mateix els professors rebran un missatge amb un tema. A partir d’aquest moment, els alumnes tindran una hora per escriure un microconte d’un màxim de 100 paraules i que hauran d’enviar com a missatge de Whatsapp. El jurat, format per persones de l’àmbit de la cultura literària d’ambdós costats de la frontera, tirarà deu relats i n’escolliran els tres millors. El guanyador s’endurà una tauleta tàctil; el segon, un rellotge intel·ligent i el tercer, una motxilla amb carregador solar. Els finalistes obtindran uns auriculars sense fils i, a més, els centres dels alumnes guanyadors també rebran un lot de llibres.

L’acte de lliurament de premis, que té lloc alternativament entre Andorra i la Seu d’Urgell, es realitzarà a la sala Immaculada del Centre cultural les Monges de la capital alturgellenca el 12 de març.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT