PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ros anima al sector privat a atreure turoperadors

L’ambaixador fixa el 23 d’abril com a data per l’estrena dels vols amb GPS

Per Adrià Esteban

Una aeronau a l’aeroport d’Andorra-La Seu.
Una aeronau a l’aeroport d’Andorra-La Seu. | MARICEL BLANCH

L’ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, va animar ahir al sector empresarial andorrà «a implicar-se» en la recerca d’aerolínies que vulguin operar a l’aeroport d’Andorra-La Seu. «Ara s’ha de fer una feina comercial, d’aconseguir buscar companyies que hi vulguin operar», va assegurar Ros, qui va precisar que a partir del 23 d’abril l’aeroport ja podrà funcionar amb el sistema de navegació per satèl·lit, altrament conegut com a GPS. «Estem seguint el cronograma amb el qual es va comprometre el ministre Ábalos», va declarar Ros, qui va posar de manifest que la formació d’un nou Executiu al país veí ha de permetre complir els terminis previstos. 

Segons l’ambaixador, només resten pendents alguns tràmits burocràtics, entre ells el de la publicació «a principis d’abril» d’uns dels butlletins aeronàutics «que regulen el trànsit aeri a nivell global». A l’espera de rebre aquests permisos, Ros va sostenir que durant aquest temps una de les prioritats serà formar tot el personal «que tindrà al seu càrrec la gestió del sistema GPS», com és el cas dels controladors aeris tant de Barcelona com de la Seu d’Urgell.

D’altra banda, Ros va posar en valor que «hi ha hagut dues fites que s’han passat bé». En primer lloca, va destacar que les proves de vol realitzades per Enaire –l’antiga EANA– i l’Agència Estat de Seguretat Aèria (AESA) «van anar bé d’acord amb el protocol de la consultora suïssa a la qual es va encarregar». En segona instància, va recordar que la reunió interministerial entre Defensa i Foment va validar les proves. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT