PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Segarra aclareix la seva situació davant la Batllia

Hisenda de Mèxic l’investiga per un possible blanqueig de capitals

Per El Periòdic

Jordi Segarra, en una foto d'arxiu.
Jordi Segarra, en una foto d'arxiu. | MARICEL BLANCH

Els advocats del consultor polític Jordi Segarra es van presentar dimecres passat davant la Batllia per aclarir que no existeix cap causa per la qual s’investigui al seu client. Tot i això, van comparèixer davant les Batlles d’Instrucció Especialitzada 1 i 2 amb la finalitat d’accedir i col·laborar, en cas d’existir, en qualsevol causa que s’estigui eventualment instruint contra Jordi Segarra, no tenint constància de l’existència de cap. Tampoc es va notificar cap aute pel quin existeixi secret de les diligències. 

En un comunicat que Silvestre Advocats va enviar ahir a la premsa, consideren que el seu client és objecte de «lawfare». També advertien que procediran a iniciar al Principat «quantes accions en dret emparin al nostre client contra les autoritats mexicanes que han col·laborat en la difusió, creació i confecció de qualsevol informació que es reputi falsa».

Silvestre Advocats també explicava que havien acceptat formar part del grup d’advocats internacionals que coordinen la defensa dels interessos Jordi Segarra, a qui defineixen com «coordinador i estratega en campanyes de líders, partits polítics, governs i organitzacions».

La seva defensa vol donar la corresponent resposta a les acusacions formulades contra Segarra per part del la UIF de Mèxic, una la Unitat d’Investigació Financera, un òrgan que depèn directament del Govern mexicà i que va fer pública una investigació a Segarra per presumpte blanqueig de capitals. En el mateix comunicat, els advocats de Segarra expliquen que el passat dia 13 de gener es va procedir a denunciar, entre d’altres, al director de la UIF, Nieto Castillo, davant les autoritats mexicanes.

Amb la finalitat de no entorpir el correcte desenvolupament de la instrucció i en respecte a la presumpció d’innocència dels denunciats, ara per ara no es farà pública la denúncia. Alguns mitjans mexicans apuntaven que la investigació oberta a Segarra seria una «revenja» de l’actual govern de Mèxic per haver dissenyat campanyes polítiques contra una de les seves candidates a gobernadora.

PUBLICITAT
PUBLICITAT