PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos detinguts per facilitar el consum d’estupefaents a menors d’edat

La Policia desmantella el «narcopís» que utilitzaven com a espai d’operacions, situat al centre històric de la capital

Per El Periòdic

Efectius de la Policia registren l’apartament considerat un narcopís situat al centre històric de la capital.
Efectius de la Policia registren l’apartament considerat un narcopís situat al centre històric de la capital. | Policia d\'Andorra

La Policia va procedir a detenir dues persones residents de 22 i 23 anys entre ahir i el passat dimecres que haurien estat facilitant el consum d’estupefaents sobretot a menors d’edat. Tal com va especificar el cos de seguretat en el comunicat que va fer públic ahir al vespre, en el marc de la mateixa operació, anomenada Redbull, també va desmantellar un narcopís situat a la capital. 

Segons va detallar la Policia, als dos detinguts, que ahir a la nit encara seguien en dependències policials, se’ls imputen els presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, de subministrament il·lícit de droga a aquests i de cessió i consum d’estupefaents. De fet, la investigació del cos de seguretat, que de seguida va assumir l’autoritat judicial, hauria determinat que el narcopís podria constituir un punt de trobada de menors i joves per al consum i l’adquisició de productes estupefaents.

En les darreres setmanes, s’havia detectat un trànsit anòmal de persones a l’apartament que, segons les fonts consultades, estaria situat en un concorregut carrer del centre històric d’Andorra la Vella. De fet, es tractaven majoritàriament de visitants joves i menors d’edats que anaven allà a intercanviar productes presumptament sostrets per drogues.

La Policia feia temps que estava investigant aquest pis i en el comunicat difós va indicar que durant el període de les festes de Nadal van produir-se tota una sèrie d’esdeveniments que li van permetre confirmar les sospites que tenia. D’aquesta manera, van poder culminar l’operació Redbull amb un dispositiu policial que va ser coordinat per l’autoritat judicial i que va comptar amb personal del Ministeri d’Afers Socials. 

Detencions dins del pis

El cos de seguretat va explicar que en el decurs del registre de l’apartament, a banda de detenir els dos joves ja esmentats, hauria controlat una menor d’edat que està tutelada pels serveis socials i que en aquell moment es trobava en situació de fuga. De fet, tot i que la Policia no va confirmar-ho, tot apunta que la menor seria la jove que ja va ser interceptada el passat 23 de desembre després de mantenir una baralla i ruixar amb gas pebre la sala d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El cos de seguretat va informar que en el marc de la mateixa operació s’han efectuat diligències directes a diversos menors que visitaven habitualment el pis. I com que la investigació segueix oberta, no descarta noves detencions els propers dies.

En el decurs del registre, el cos de seguretat controla una menor d’edat tutelada i en situació de fuga

Tal com han pogut esclarir els investigadors fins al moment, la llogatera d’aquest pis acollia menors d’edat amb problemes familiars o fugits del domicili, alguns dels quals ja havien estat controlats amb anterioritat per petits furts de mercaderia o consum de productes estupefaents. Precisament el mateix 23 de desembre en què va produir-se l’incident del gas pebre a Urgències, els agents de la Policia van ser requerits en un domicili particular de la capital a les 12.26 hores perquè un grup de persones, entre les quals hi havia la menor del gas pebre, havien accedit al pis sense el consentiment de la llogatera, un fet que va desembocar en una discussió i una baralla. Un home no resident va treure una arma de foc i va amenaçar les persones que es trobaven a l’interior de l’apartament, que van acabar amb ferides, esgarrapades a la cara i blaus a la zona ocular.

Aquells fets van acabar amb la detenció d’una dona i un home residents de 22 anys i un altre no resident de 20, que van ser acusats dels delictes contra la intimitat i inviolabilitat de domicili, la seguretat col·lectiva, la llibertat i la integritat. Tot i que no se sap si es tracten de les mateixes persones que han estat detingudes en el marc de l’operació Redbull, els fets d’aquell dia estan clarament relacionats amb el cas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT