PUBLICITAT

Andorra la Vella

Interior imposa 278 sancions per consum d’alcohol i drogues

Padreny cataloga «d’emergència nacional» l’augment de detencions per aquest tipus de delictes al volant

Per Adrià Esteban

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, al Consell General.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, al Consell General. | ANA / M. F.

Des de l’entrada en vigor de la Llei de Seguretat Pública, el passat 10 d’abril del 2019, el cos de Policia va imposar un total de 278 sancions per consum d’alcohol en llocs públics i consum de drogues, segons va informar ahir el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, durant la sessió ordinària del Consell General. 

D’aquestes 278 sancions, 122 van ser interposades per consum d’alcohol, mentre que 156 pel de drogues. En detall, Rossell va concretar que les multes per consum d’alcohol es van dividir en 30 per menors i 92 per adults. Pel que fa al de substàncies estupefaents, un total de 23 menors i 133 adults van ser penalitzats en el marc d’aquesta llei, de la qual el ministre va destacar que «ha tingut molt bona acollida». D’altra banda, Rossell va destacar que la modificació del Codi de circulació «ens permetrà tenir més eines de cara al futur perquè anirà més enllà de les sancions econòmiques».

L’anunci d’aquestes xifres va venir precedit pel debat parlamentari que va enfrontar a Rossell amb el conseller general del PS, Roger Padreny, per la pregunta del socialdemòcrata sobre les mesures previstes per combatre l’increment de detencions de persones que condueixen sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

En aquest sentit, Rossell va exposar que al 2017 va haver-hi 324 detencions per aquest tipus de delicte, 465 al 2018 i 498 durant l’any passat. Així doncs, el ministre va atribuir la tendència alcista tant a l’increment de la població com a l’augment de les campanyes de controls efectuades. En referència a aquest segon aspecte, Rossell va concretar que al 2017 es van realitzar 3.943 controls, 5.600 al 2018 i 4.631 l’any passat. A més, el titular d’Interior va assegurar que des de la seva cartera «s’ha canviat l’estratègia» per focalitzar les campanyes en espais d’oci nocturn freqüentats per joves, així com també va repassar altres tipus de campanyes relacionades amb la prevenció i detecció d’aquestes conductes.

«Per molt que hi hagi hagut campanyes es demostra que no han estat del tot adequades», va rebatre Padreny, qui va catalogar «d’emergència nacional» l’auge dels conductors que condueixen sota els efectes de l’alcohol i les drogues, especialment en la franja d’entre els 18 i els 30 anys. Per tot plegat, el dirigent del PS va recriminar al Govern que «durant els últims vuit anys la prioritat no ha estat veure quina era l’arrel del problema». D’aquesta manera, el conseller socialdemòcrata va lamentar que les campanyes anteposin el control abans que la conscienciació. 

Terceravia proposa un radar de tram al túnel de la Tàpia

El conseller de Terceravia, Oliver Alís, va preguntar ahir pels quatre accidents que van ocórrer entre dijous i divendres de la setmana passada en un període de poc més de 24 hores al túnel de la Tàpia. En aquest sentit, va proposar la incorporació d’un radar de tram per reduir l’accidentalitat. El ministre d’Interior  va assegurar que estudiaran la proposta tot i que va mostrar-se prudent al tractar-se d’un tram «molt curt». En qualsevol cas, Rossell va subratllar la baixa sinistralitat del túnel de la Tàpia tenint en compte que «només» hi ha hagut  22 «accidents de rellevància» des de la seva posada en marxa al 2013.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT