PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern demana «precaució» per especular amb el cost de l’FMI

Espot afirma que demanaran els informes necessaris abans d’entrar

Per El Periòdic

Vista general d’una sessió de l’FMI.
Vista general d’una sessió de l’FMI. | Fons monetari internacional

El líder de DA, Xavier Espot, va respondre ahir a les especulacions respecte al ball de xifres que suposaria entrar al Fons Monetari Internacional (FMI) i va aconsellar «precaució i cautela» a l’hora de parlar d’una quota d’adhesió desconeguda fins al moment, ja que, com va afirmar «no tenim xifres tancades i no les podrem tenir fins al moment de formalitzar la candidatura, per això hem de ser tots molt prudents».


En aquesta línia, el cap de Govern va declarar que l’entrada a l’ens internacional és «un pas endavant necessari» i va anunciar que el ministre de Finances, Eric Jover, tindrà ocasió pròximament d’explicar el punt de vista del Govern i les últimes informacions a través «d’una tribuna extensa i detallada». Sobre la falta d’informació actualitzada de la situació actual, Espot va confirmar que «només hem iniciat els primers passos d’adhesió a l’FMI, no són irreversibles.

Seguirem les pautes i els camins marcats que s’hagin de seguir i això només és l’inici del camí. A més, abans de prendre les decisions definitives sol·licitarem els informes necessaris per prendre les decisions definitives d’acord amb el màxim d’informació possible que tinguem». D’aquesta manera, el Cap de Govern va afirmar que «l’Executiu actual és un Govern que pren decisions responsables tenint en compte l’interès general».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT