PUBLICITAT

Andorra la Vella

Agents penitenciaris francesos faran l’auditoria sobre la seguretat de la presó

L’equip del ministeri de justícia francès arribarà al Principat el 10 de febrer

Per Elisabet Cortiles

Agents penitenciaris andorrans.
Agents penitenciaris andorrans. | MARICEL BLANCH

El titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va declarar ahir que agents penitenciaris del ministeri de justícia francès seran els encarregats de fer l’auditoria sobre la seguretat de la presó. El Govern va demanar l’informe arrel de la fugida d’un reclús de la presó de la Comella. Rossell no va detallar el nombre d’agents que formaran l’equip francès però va assegurar que arribaran al Principat el 10 de febrer i s’hi quedaran entre quatre i cinc dies.

Durant la seva estada, els agents anal·litzaran les instal·lacions penitenciaries per avaluar les possibles carències en matèria de seguretat del recinte, que van propiciar l’incident. A l’octubre de l’any passat, un reclús que va sortir de la presó amb un permís de 48 hores per motius de salut, no va tornar al Centre Penitenciari, tal com s’havia compromès amb la batlle instructora. L’home va ser detingut uns dies després.

Més agents /
Rossell també va anunciar que el consell de ministre va aprovar el nomenament de set nous agents penitenciaris després que haguessin superat el seu període de prova. Els set agents, tots ells homes, van ser nomenats com a funcionaris en període de formació en els edictes dels passats 10 de gener i 28 de febrer del 2018 i es van formar del 12 de març al 26 d’octubre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT