PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sancions de fins a 2.500 euros pel consum de drogues en locals públics

La modificació de la Llei de seguretat pública preveu multes de fins a 6.000 euros per la venta d’alcohol a menors

Per Adrià Esteban

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. | ANA / C. A.

El Consell General va aprovar ahir, per unanimitat, la presa en consideració de la proposició de llei qualificada de modificació de la Llei de seguretat pública –impulsada pels tres grups que donen suport al Govern–, que entre d’altres qüestions preveu sancions de fins a 2.000 euros pel consum de drogues i de fins a 2.500 euros si aquesta es produeix en un local públic, a banda d’una pena de presó de fins a dos anys. 

Per aquest motiu, una de les novetats que preveu l’articulat d’aquesta modificació és que si cap dels empleats de l’establiment té coneixement de la possessió de substàncies estupefaents per part d’algun individu té l’obligació de comunicar-ho «immediatament» al Cos de Policia.

Així ho va exposar ahir el conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, durant una intervenció en la qual va recapitular l’enduriment de les sancions que efectuaran els agents de l’autoritat davant actes incívics. «Els fets ens sobrepassen quan veiem que els joves insulten a la Policia, quan li agafen les claus, quan hi ha comes etílics a l’Hospital de Meritxell o quan hi ha pixats a la porta de casa teva quan surts del matí», va argumentar Naudi, en al·lusió a alguns dels episodis que van ocórrer en les darreres festes majors. 

Precisament, un dels objectius que persegueix el nou text legal, tal com va assegurar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, és «lluitar contra el ‘botellón’», raó per la qual en aquesta modificació es contempla delimitar «quina és la zona on es fa la festa major».  D’aquesta manera, per frenar el consum d’alcohol a menors, la proposició de llei preveu sancions de fins a 6.000 euros per al venedor, a banda de ser castigat amb pena de presó fins a un any o d’arrest. En aquest sentit, també es posen de manifest multes de fins a 500 euros pels establiments d’oci nocturn que permetin l’entrada a menors de 16 anys.

Pel que respecta a la conducció sota els efectes de les drogues o amb un grau d’alcoholèmia superior a 0’8 g/l de sang, el text legal castiga amb penes de presó fins a un any o d’arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys. A més, també s’especifica una multa de fins a 3.000 euros.

Per la seva banda, la consellera del PS, Judith Salazar, va lamentar l’absència de propostes enfocades a la prevenció del consum d’alcohol i drogues. «Trobem a faltar mesures orientades a la pedagogia i a la rehabilitació. Enfocar una llei només des de la sanció és insuficient», va opinar Salazar. 

30.000 euros de multa per anunciar prostitució

La Cambra, per unanimitat, va aprovar ahir la presa en consideració de la modificació del Codi Penal per ampliarel el concepte «d’afavoriment de la prostitució». Així doncs, es penalitzarà amb una sanció de fins a 30.000 euros a aquells mitjans de comunicació escrits que publicitin anuncis de prostitució en les seves pàgines. De fet, aquesta xifra encara pot ser superior en el cas que el rendiment obtingut per l’empresa editora sigui superior als 30.000 euros. Per últim, el conseller de terceravia, Joan Carles Camp, va instar al Govern a regular també la prohibició d’anuncis de prostitució als mitjans digitals, on el ministre de l’Interior, Josep Maria Rossell, va admetre que hi ha «un buit legal».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT